Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Кримінальне право та процес в Одесі

25-26 листопада 2017 року відбулись ХІІІ Всеукраїнські змагання з кримінального права та процесу в м. Одеса!
Захід відбувся на базі Одеського державного університету внутрішніх справ та Апеляційного суду Одеської області.  
Участь у змаганнях взяли студенти 3-го курсу ОC «бакалавр» напряму підготовки «Право»:  Денис Яхно, Дмитро Костюченко та Дмитро Вечер.  І хоча студенти не потрапили у півфінал, проте отримали сертифікат учасника заходу, як і безцінний досвід у фахових змаганнях із достойними учасниками. Тут же хотілось пригадати, що передувала поїздці підготовка по отриманій фабулі справі (Обвинувальний акт на понад 20 сторінок за ст.307 КК України – зберігання наркотиків, залежність людини від них), де роль прокурора та захисника була розділена між студентами. Тренером-викладачем від бази навчального закладу виступила суддя у відставці Н.Є. Ушакова.
В цілому, позиція студентів та настанови викладача були націлені на виправдовувальний вирок, попри досвід і практику. Звісно така позиція не була до вподоби членам журі заходу. Утім, демократичне орієнтування, бездоганне знання кримінального права дозволило виокремити із поміж 18 команд, команду Фінансово-правового коледжу маленьким заохоченням.
Організація та сприяння щодо  участі студентів Коледжу у заході відбулось за підтримки Заслуженого юриста України, к.ю.н., директора Фінансово-правового коледжу Тамари Олексіївни Губанової.

 

                                                                                                                 Заступник директора з наукової роботи, к.ю.н. Я.Я. Мельник