Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Кожного року 14 жовтня ми святкуємо День Коледжу. Колектив коледжу відзначив своє 18-річчя з дня заснування нашого навчального закладу. Фінансово-правовий коледж порівняно молодий, йому лише 18, але вже здобув заслужену репутацію закладу, який надає випускникам глибокі та міцні знання і високий фаховий рівень.

Фінансово-правовий коледж за свою 18-річну історію пройшов шлях від становлення і до сучасного навчального закладу. Змінювались покоління викладачів і студентів, але незмінними залишалися високий педагогічний потенціал колективу, його постійний творчий пошук. Очевидно, що в людському розумінні вісімнадцятиліття – вік невеликий, однак, для всіх, хто стояв біля витоків Фінансово-правового коледжу, хто сьогодні вірно служить спільній справі – це етап, який дає змогу підвести підсумки того, що вже зроблено, і будувати плани на прийдешнє.

Отже, історія Коледжу бере свій початок з жовтня 1994 року. За наказом ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка освітню діяльність Коледж розпочав у 1995 році.

Створення Фінансово-правового коледжу стало практичним підтвердженням втілення одного з головних напрямів реформування вищої освіти в Україні – впровадження ступеневої та неперервної освіти за системою: Ліцей – Коледж – Університет. Адже за цією системою освіти майбутнє.

Успішна підготовка студентів відбувається у Коледжі на двох відділеннях – юридичному та економічному. За роки існування Коледжу було підготовлено понад 1,5 тисячі бакалаврів за спеціальностями: правознавство, банківська справа, фінанси і кредит. З 2004 року проводиться підготовка молодших спеціалістів.

З початку заснування і до теперішнього часу високу якість навчального процесу забезпечує професорсько-викладацький склад Університету та Коледжу. Матеріально-технічна база Коледжу дозволяє ефективно організувати навчальний процес і забезпечити повне виконання навчального плану.

В Коледжі успішно діє Студентське самоврядування. Наукове товариство студентів дає можливість кожному, хто навчається у Коледжі розширити свій світогляд і отримати нові знання. Студенти постійно приймають участь у міжнародних науково-практичних конференціях на базі юридичного та економічного факультетів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також в інших вузах України.

За підтримкою адміністрації у Коледжі успішно випускається студентська газета «СтудентІнформ». На сторінках якої висвітлюються різноманітні новини, наукові і щоденні будні студентського життя Коледжу.

Започатковані хороші традиції мають своє продовження, а саме: щорічно кращими студентами-випускниками висаджуються деревця на Алеї випускників, як спогад про кращі роки навчання у Коледжі , посвята першокурсників у студенти,святкування Дня коледжу і т.д.

Наші здобутки – це результат щоденної кропіткої праці всіх співробітників нашого колективу.

Історія нашого коледжу є надбанням багатьох поколінь співробітників, викладачів та студентів.

Ми любимо наш коледж, пишаємося його історією, упевнені в стабільності та подальшому успішному розвитку нашого навчального закладу.

Не забуває коледж і своїх випускників, гордимося їх успіхами та досягненнями.

Отже, щиро вітаємо всіх зі святом!

Бажаємо :

  • професорсько-викладацькому складу - успіхів у науковій праці та вихованні молодого майбутнього покоління ;
  • студентам – успіхів у навчанні, брати активну участь у житті Коледжу та реалізовувати свої здібності у наукових та культурно-масових і спортивних заходах!
  • всьому колективу бути ентузіастами своєї справи.

ВСІМ ДОБРА, МІЦНОГО ЗДОРОВ’Я ТА БУТИ УСПІШНИМИ У ВСІХ СПРАВАХ!