Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

День Київського національного університету імені Тараса Шевченка 

Кожна нація, кожен народ має власний предмет гордості. Одним з них для українців став Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

 

Нині в Україні працюють сотні вищих навчальних закладів. У чому ж принадна сила саме Київського університету імені Шевченка? Чому стати його студентами мріють найкращі? Що, врешті, вирізняє його серед інших?

Шевченківський університет сьогодні – це потужний багатогалузевий навчально-науковий комплекс, що спирається на сучасну матеріально-технічну базу. Навчання, наука і практика — та тріада, яка є запорукою виховання високласного фахівця сучасності. Девіз університету: навчаючись — досліджуй, досліджуючи — навчайся.

Університет націлений у майбутнє. Постійно відкриваються нові спеціальності та спеціалізації, модернізуються напрями наукової та дослідницької діяльності, зорієнтовані на потреби часу.

Високий рівень викладання вимагає від абітурієнтів чималого інтелектуального і освітнього багажу.

Викладачі та вихованці університету – не тільки освітня та наукова еліта країни. Вони завжди на вістрі громадських та політичних буревіїв, своєрідний барометр суспільних змін... 

Викладацький і студентський склад - найбільша цінність університету. 

Понад 30 тисяч бакалаврів, спеціалістів і магістрів, які здобувають знання з 91 спеціальності. 184 кафедри. Майже 2800 висококваліфікованих науково-педагогічних працівників, серед них 600 докторів та майже 1600 кандидатів наук, з яких 106 є академіками і членами-кореспондентами НАН України та національних Академій наук.

Кожна десята дисертація в Україні захищається у стінах Київського університету. Жодна поважна наукова олімпіада всеукраїнського або міжнародного рівнів не обходиться без участі його студентів.

Спільна науково-дослідна робота викладачів та студентів університету ведеться разом з науковцями національних академічних інститутів та зарубіжними фахівцями.

Більше 100 вишів з майже 50 країн світу стали науковими партнерами київського університету. Його професура і вихованці є активними учасниками проектів ТЕМПУС, ЕРАЗМУС-МУНДУС та інших. Останнім часом він бере активну участь у національних та міжнародних рейтингах вищих навчальних закладів.

Достатньо подивитись на історичний літопис про університет, про тих людей, які тут вчилися, які працювали професорами і достатньо вже мати уявлення про те, що це за храм науки, культури і освіти. І впродовж усієї своєї історії університет завжди демонстрував приклади гідності і виконання тої святої місії, що покладається на заклади такого типу. Тому не дивно, що і сьогоднішнє покоління новітньої історії вже університету, продовжуючи ці традиції, нові покоління професорів, викладачів, студентів, вони їх не просто зберігають, а примножують в нових історичних умовах. 

Цього року Університету виповнюється 183 роки. Вітаємо всіх, хто причетний до цього славетного навчального закладу! Бажаємо зберігати та примножувати свій освітній потенціал і гідно нести почесне звання найкращого вищого навчального закладу України.