Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

У Фінансово-правовому коледжі 29 листопада 2017 року відбулася зустріч з Джимом Дейвідсом,  доктором права, доктором  філософії, професором Ріджінського університету (США).
Довідка: Джим Дейвідс — директор програм «магістр юриспруденції» і «магістр мистецтв», а також доцент кафедри юриспруденції в Університеті «Ріджент» (США). З 2003 р. професор Дейвідс викладає такі предмети, як конституційне право США, виборче право, політична філософія, релігійні і соціальні ініціативи, апеляційна адвокатура, християнські основи уряду і судової практики. Перед приходом в «Ріджент» у 2003 році Джим Дейвідс був заступником директора і радником департаменту юстиції США з питань релігійних і соціальних ініціатив. Понад 40 років є членом Християнської Правової Спілки, першого і найбільшого товариства юристів-християн США. Джим Дейвідс закінчив Коледж Кальвіна і Університет Д’юка. Професор Дейвідс розповів про світоглядні витоки уряду та врядування крізь призму християнства,  зокрема, у контексті погляду Біблії на діяльність держави та суспільства, як богословські  ідеї протестантської Реформації повпливали на рівень економіки країн, що її прийняли. Під час зустрічі лектор зосередив свій погляд на те, в якому напрямку повинні мислити українські реформатори. «В Україні хороша Конституція, правильні закони, але вони погано працюють. Це відбувається через те, що будь-яка Конституція пристосована лише для моральних, законослухняних людей і ні для кого іншого. Люди самі мають контролювати виконання законів та свобод. Ви маєте знати свої права та боротися за них. У США ми також не довіряємо державному апарату, але у нас дуже сильна Конституція, і ми покладаємося на неї завжди. Нам дуже важливо, як ми виглядаємо в очах суспільства, тому ми намагаємося робити усе у концепції морально-етичних норм. Ми впевнені, що влада має працювати під егідою Конституції. І якщо ми хочемо досягти правосуддя, то мусимо дотримуватися політичної, правової та особистої свобод», – розповів Джим Дейвідс.
Тематична зустріч пройшла у форматі жвавої дискусії. Студенти ставили багато запитань до професора, одержуючи вичерпні відповіді.