Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

У цей день ми відзначаємо величну дату своєї багатовікової історії – День Соборності, а саме об’єднання українських земель в єдину самостійну державу!

Це свято нагадує нам, що Україна неподільна, що не існує окремої Східної і Західної України, що у нас єдина держава, а ми – її єдиний народ! У 1990 році 21 січня пройшла акція, яка продемонструвала єдність українського народу. Зібралася величезна кількість людей між Києвом і Львовом, які трималися за руки, створивши «Живий ланцюг». Вони тримали жовто-блакитні прапори, які не визнавала колишня влада і транспаранти з написами, що пояснюють суть акції. У той день така акція пройшла в багатьох містах України, де люди закликали до незалежності.
День Соборності України офіційно відзначають з 1999 року, і за цей час з’явилося багато цікавої інформації про цю історичну і важливу подію для українського народу.
Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22-го січня 1918-го року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже через рік (22-го січня 1919-го року) на Софійському майдані у Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в одну державу.
Сьогодні «Живий ланцюг» став символом Дня Соборності, а подібні акції проводяться 22 січня в багатьох містах України.
День Соборності грає дуже важливу роль в історії українського народу. За сьогоднішній день Акт Злуки доводить, що наша країна незалежна і вільна. Тому потрібно зараз підтримувати свою державу і захищати її територію, щоб Україна процвітала і довела своїм предкам, що в 20 столітті вони не дарма створювали «Живий ланцюг» і боролися за возз’єднання.
У День Соборності українці мають пам’ятати про ціну, яку доводилося платити за єдність та аналізувати й враховувати помилки минулого.
Бажаємо всім громадянам України здоров’я і злагоди, сил та натхнення, успіхів та задоволення від роботи на благо нашої Вітчизни! Хай воля та завзяття згуртовують нас для здійснення всіх планів та задумів – процвітання соборної незалежної могутньої України, надійної запоруки щасливого життя її народу!