Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

    

Студенти-економісти продовжують навчання у Норвегії

Випускники Фінансово-правового коледжу, які отримали ОР бакалавр успішно вступили і продовжують навчання за відповідними спеціальностями в магістратурі юридичного та економічного факультетів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Економічним факультетом Університету в межах міжнародного співробітництва започаткована програма «Подвійний диплом» спільно з провідним університетом Норвегії.

TARAS SHEVCHENKO NATIONAL UNIVERSITY OF KYIV
Faculty of Economics
P R O G R A M
of entrance examinations
for Master’s Double Degree Program (taught in English) of Taras Shevchenko
National University of Kyiv and Nord University (Norway)
Major in 07 Management and Administration
(072 Finance, Banking and Insurance)
Educational program: Public Sector Finance

В даній програмі йдеться про наступне:
«Магістерська освітня програма «Фінанси публічного сектору» ґрунтується на новітньому підході до управління державними фінансами в межах нового менеджменту публічного сектору – New Public Management, що передбачає набуття студентами компетентностей у сфері надання послуг аутсорсингу, ведення конкурсних торгів, фінансування проектів державно-приватного партнерства, альтернативних форм фінансування активів, стратегій управління ризиками тощо».
Отже, за результатами вступної кампанії 2017 року здійснено набір на навчання за програмою подвійного та спільного дипломування.
Обрано найкращих для продовження навчання в Норвегії. Студенти продемонстрували високі показники академічної успішності, відповідний рівень знання англійської мови, а також надали результати професійних тестів щодо обраної спеціальності.
Серед 10 таких студентів є і випускники нашого Коледжу. Поляновський Гліб, Тарасенко Марія, Тимошенко Олександра, Білецька Анжеліка. Старостою всієї групи обрано Тимошенко Олександру.



Ми вирішили зробити бліц-інтерв’ю з самими студентами і почути їх враження про студентське навчання за кордоном.

1. Що таке подвійне дипломування?
Поляновський Гліб: Подвійне дипломування – це можливість одночасно отримати два дипломи (диплом Київського національного університету ім. Тараса Шевченко та диплом університету Норд) навчаючись за однією спеціальністю.

2. Скільки студентів навчаються у вашій групі і з яких країн?
Поляновський Гліб: За цією програмою навчаються багато студентів з різних країн. Наприклад, Німеччина, Норвегія, Італія, Росія та Україна. Група є доволі інтернаціональною та кількість студентів змінюється залежно від предмету.

3. Скільки студенти мають лекцій щодня?
Білецька Анжеліка: Кількість лекцій змінюється в залежності від тижня. В середньому 1 предмет в день, лекція з якого триває 3 години.

4. Яка система оцінювання знань студентів в університеті Норд?
Білецька Анжеліка: Взагалі діє Болонська система. Протягом лекцій оцінки не виставляються. Кінцева оцінка з предмету складається з оцінки виконання практичних завдань. Також є предмети, де складаються іспити. З таких предметів оцінку за практичні завдання сумують з оцінкою за іспит, де оцінка за іспит складає 60%.

5. Чи багато завдають для домашньої роботи?
Тарасенко Марія: Як таких домашніх завдань не має, але протягом кожного курсу задають два масштабних практичних завдання.

6. Чим відрізняється навчання в Україні та Норвегії?
Тарасенко Марія: В Норвегії навчання цікавіше, оскільки використовуються нові комп’ютерні технології ( в аудиторіях встановлене відповідне обладнання). Також, все навчання проводиться в електронній формі (папір не використовується). Викладачі інтернаціональні, завдяки чому ми маємо змогу отримати інформацію з різних поглядів. Подання інформації легке та ненав’язливе.

7. Які переваги саме такого навчання?
Тимошенко Олександра: Існує достатньо багато переваг, наприклад: комунікація з людьми з різних країн, змога навчатися англійською/норвезькою мовами та із застосуванням новітніх технологій.

8. Що плануєте після завершення навчання?
Тимошенко Олександра: Плануємо застосовувати здобуті навички та знання на практиці.

9. Чи забезпечує вас Норд університет стипендією?
Тимошенко Олександра: Так, забезпечує.

10. Чи є обов’язкова форма одягу?
Тимошенко Олександра: Немає.

11. Чи є канікули та їх тривалість?
Тарасенко Марія: Канікули є та тривають один тиждень. Канікули припадають на Пасхальні свята.

12. Чи їздите ви до інших міст Норвегії?
Білецька Анжеліка: Поки що ні, але плануємо.

13. Як ви влаштовуєте свій побут та умови проживання?
Тарасенко Марія: В гуртожитку тебе забезпечують всім необхідним, наприклад: кухнею, спортивною кімнатою, кімнатами для навчання та іншим.

14. Як проводите своє дозвілля?
Поляновський Гліб: У вільний від навчання час ми намагаємося вести активний спосіб життя, знайомимося з культурними пам’ятками міста.

Дякуємо за корисну та цікаву розмову і виділений час на спілкування. Бажаємо вам незабутнього та реально захоплюючого, одним словом, справжнього студентського життя і відмінних результатів.