Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

   19 травня 2019 року відбулася зустріч керівництва Київського національного університету імені Тараса Шевченка в особі доктора економічних наук, професора, проректора з науково-педагогічної роботи Олександра Дмитровича Рожка, кандидата юридичних наук, доцента, начальника відділу реалізації стратегії розвитку Олега Олександровича Губанова, а також доктора юридичних наук, доцента, директора Фінансово-правового коледжу Тамари Олексіївни Губанової з представниками Видавництва Китайського народного університету (CRUP), найбільшого університетського видавництва в Китаї. Зі сторони китайської делегації Видавництво представляли директор Йоланда Лю та головний редактор Лю Чжи. Центр українсько-європейського наукового співробітництва в рамках співпраці з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Фінансово-правовим коледжем виступив головним організатором зустрічі.
   Видавництво Китайського народного університету (CRUP) було утворено в 1955 році. На той час воно було першим університетським видавництвом з часів заснування Китайської Народної Республіки. Сьогодні CRUP є найважливішою видавничою базою підручників і навчальних робіт у Китаї. Основною метою Видавництва є видання видатних навчальних книжок і підручників, а також виховання талановитих спеціалістів у галузі гуманітарних і соціальних наук. За 60 років культурної комунікації з країнами-партнерами та невтомної важкої роботи у Видавництві опубліковано понад 26 000 видів видатних підручників і навчальних робіт. Починаючи з 21-го століття, Видавництво Китайського народного університету (CRUP) отримало понад 500 нагород місцевого та національного рівня, що робить його одним із видавництв Китаю, яке відзначене найбільшою кількістю національних нагород.
Як великомасштабне видавництво, що надає книги, аудіо- та відеопродукцію, електронні та інтернет-послуги, а також цифрові публікації, CRUP став брендом у видавництві публікацій з гуманітарних і соціальних наук. За багато років існування Видавництвом створено міжнародну платформу культурних обмінів, яка активно пропагує китайсько-іноземні наукові та культурні цінності. Видавництво CRUP експортувало близько 2500 авторських прав із більш ніж 30 мовними версіями та співпрацювало з сотнями видавництв у більш ніж 40 країнах і регіонах.
   В межах зустрічі, під час плідного обговорення різних сфер наукової та видавничої діяльності обох країн, сторони дійшли ряду домовленостей. Було вирішено розпочати роботу над підготовкою перекладів китайською мовою та виданням видатних наукових праць та підручників Київського національного університету імені Тараса Шевченка у Видавництві Китайського народного університету (CRUP). Переклад та видання книг буде здійснюватися за рахунок китайського видавництва. Окрім цього, планується також переклад китайських книжок та підручників українською мовою та видання їх в Україні.  Не менш важливою є домовленість щодо обміну студентів та аспірантів в рамках міжнародних програм Київського національного університету імені Тараса Шевченка. До того ж, під час зустрічі представники українського університету дійшли висновку щодо необхідності запозичення китайського досвіду розробки стратегічного плану розвитку університету, що також стало окремою ланкою домовленостей в межах майбутньої співпраці. Останнє, але не менш важливе, про що йшлося в рамках зустрічі, було присвячене започаткуванню обміну досвідом у науковому забезпеченні діяльності стартапів при університетах-партнерах. Проведена зустріч стала початком плідного співробітництва з Видавництвом Китайського народного університету (CRUP).