Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Студенти Коледжу розпочали свій день з відвідування UNHCR в Італії.
Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) - це міжнародна організація, діяльність якої спрямована на порятунок життя, захист прав та створення кращого майбутнього для біженців, вимушених переселенців та осіб без громадянства.
Наші студенти почули пізнавальну лекцію про діяльність агентства. Дізнались, що в співвідношенні з мандатом Управління Верховного Комісара ООН по справам біженців UNHCR працює з владою Італії, іншими організаціями і самими біженцями в цілях забезпечення доступу до прав біженців, осіб, шукаючих прихисток та осіб без громадянства.
Діяльність агентства викликала інтерес у студентів, тому обговорення актуальних питань захисту прав біженців тривало навіть за обідом.
Відпочивши, вони розпочали відвідини символу імператорської могутності Стародавнього Риму – Колізею (Colosseum). Це одна з відомих пам’яток не тільки італійської столиці, а й усієї Європи. Чого тільки не бачив цей амфітеатр: і бої гладіаторів, і полювання на хижих звірів, і морські битви, для проведення яких вся арена заливалася водою. При своїх грандіозних розмірах амфітеатр вміщав в себе 87 000 глядачів. Торкаючись до старого мармуру, з якого зроблені його стіни, можна відчути подих багатовікової історії. На жаль, до нинішніх часів вціліла тільки північна частина його зовнішньої стіни. Незважаючи на це, руїни амфітеатру приваблюють безліч туристів.
Стародавня площа в самому центрі міста — Римський Форум є місцем, де вершилася доля держави: тут велися бесіди й торгівля, відбувалися загальні збори населення й засідання Сенату.