Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Вересень 2014

Студентам першого курсу юридичного факультету Фінансово-правового коледжу випала чудова нагода побувати у музеї історії Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Спочатку всі прийшли до пам’ятника Тараса Шевченка, на пам'ять сфотографувалися, а потім дружно попрямували до червоного корпусу, до його музею. Музей знаходиться у приміщенні славетного Університету.

Музей почав створюватись у 1966 році у складі двох відділів - спеціального архівного та речевого фондів і виставкового залу "Київський університет сьогодні". Після копіткої роботи по збору експонатів та комплектації фондів у 1978 році Музей був відкритий. В 1986 р. Музею присвоєно почесне звання "Народний". Згодом відбувались реконструкції та поповнення новими експозиціями про сьогодення Університету. В Музеї нараховується понад 4 тис. експонатів.

Незабаром Університет святкуватиме своє 180-річчя, тож історія мас своє продовження.

Для наших студентів було цікаво слухати розповідь екскурсовода, особисто переглядати експонати.

По закінченню екскурсії, в історичних стінах Університету, де одержали багато поколінь вищу освіту, студентам Коледжу було вручено залікові книжки. Хочеться зазначити, що ця подія залишиться довго в пам’яті наших першокурсників.

Успіхів, Вам!