Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Вересень 2017

Яка цікава та зовсім невідома нам наша Україна! Прошуміли тисячоліття над нею, а вона несе крізь віки до нас інформацію про наших предків, про їх славні подвиги та про захист українського народу. Згадую словаписьменника В.Симоненка, які мені залягли в душу: «Хто ваш народ? Яка у нього доля? Куди його коріння проросло? Чиї могили стогнуть серед поля, забрівши здичавіло у село?».

Нещодавно ми, студенти I курсу, разом зі своїми кураторами та керівником проекту відвідали етнографічний комплекс «Українське село». 

Дійсно, коли ми приїхали на місце, то серед соснового лісу нас зустріло справжнє українське село, зі своїми етнічними, чисто вибіленими хатинками, з кузнею, де працює справжній коваль і де ми теж згодом змогли випробувати свої сили і вміння в ковальській справі, з гончарною майстернею, з млином, а також зі справжніми тваринками, які розглядали нас з не меншою зацікавленістю, ніж ми.

А далі відбувалося найцікавіше. Нас зустріли організатори-провідники, які влаштували нам цілу квест-програму, під час  якої ми мали змогу відчути себе ковалями, гончарями та навіть справжніми стрільцями з лука. У кожний виріб, зроблений власними руками, будь то глиняна мисочка чи викувана з металу рибка, ми вкладали частинку себе та своєї душі.

Від відвідин цього невеличкого казкового  українського села, та і загалом від усієї екскурсії, ми отримали  надзвичайно яскраві враження, бо відкрили для себе ще одну з маловідомих сторінок української історії та фактів побуту нашого народу.

Ця поїздка була надзвичайно повчальною, адже саме під час таких екскурсій  ми маємо можливість краще знати культуру наших пращурів та долучитися до традицій нашого народу і, що є надзвичайно важливим,  краще пізнати один одного і стати справжньою командою. Спільна подорож зблизила нас і допомогла  зрозуміти один одного.


Світлана Тишечко,
                                                                                                                                                                                             спеціальність «Право» І курс, ІІ група