Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Вересень 2017 року

          Європейські види спорту, такі як футбол і боротьба почали поширюватися в Україні з кінця XIX ст. Всій Європібуло відоме ім’я українського борця греко-римського стилю Івана Піддубного.
Багато перемог здобули українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту у складі збірних команд СРСР. Легендами українського спорту є стрибун Сергій Бубка (35 світових рекордів), футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов, відзначені «золотим м’ячем» як найкращі футболісти Європи.
       Визнана в світі також українська школа художньої гімнастики. Зірками цього виду спорту свого часу були Ірина Дерюгіна і Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей (9 золотих, 5 срібних та 4 бронзові) - це найбільше досягнення в історії олімпіад. Всього українськими спортсменами було завойовано більше чотирьохсот олімпійських медалей.
       Сьогодні на спортивному небосхилі України сяють нові зірки. Боксерів Володимира і Віталія Кличків, плавчиху Яну Клочкову, гімнастку Ганну Безсонову, легкоатлетку Жанну Пінтусевич, тенісиста Андрія Медведєва, футболіста Андрія Шевченка та багатьох інших знають далеко за межами України.
       Відповідно до розпорядження Солом’янскої районної державної адміністрації в місті Києві 16 вересня 2017 року з 9:30 до 13:30 год. в парку «Відрадний» за адресою м. Київ, вул. Героїв Севастополя, 37-а, відбувся легкоатлетичний пробіг з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту України.
       Студенти Фінансово-правового коледжу не залишилися осторонь від участі у цих спортивних змаганнях. З метою популяризації розвитку оздоровчого та спортивного бігу серед молоді та мешканців району, підвищення масовості руху любителів бігу, пропагування здорового способу життя серед населення. Студенти нашого коледжу взяли активну участь в забігу. Найкращий результат серед наших студентів - 5:15.04, який належить студентці Науменко Діані, вона зайняла 3 місце. Діаночка, так тримати! 

Висловлюємо велику подяку нашим студентам, які брали участь у забігу!

Дарина Прокопенко

                                                                                                              спеціальність «Право» 1 курс, 3 група