Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Прибувши 24 квітня до нідерландського міста Гаага, студенти Фінансово-правового коледжу відвідали Міжнародний суд ООН – один із шести головних органів Організації Об’єднаних Націй та головний судовий орган цієї установи. За сприяння Центру українсько-європейського наукового співробітництва для групи було підготовлено презентацію про історію та діяльність Міжнародного суду.
Завдяки презентації студенти дізналися, що 5 лютого 1946 року Генеральна Асамблея та Рада Безпеки ООН вибрали перших членів Міжнародного суду, першим Головою було обрано суддю Хосу Густава Герроро, а перше засідання було проведено 18 квітня 1946 року. Стосовно діяльності Суду відвідувачі з’ясували, що він формується й діє відповідно до свого Статуту, який є невід’ємною частиною Статуту ООН, а сторонами в справах, які розглядаються Судом, можуть бути тільки держави. До речі, 16 січня 2017 року Україною також було подано позов до Міжнародного суду ООН (справа «Україна проти Російської Федерації»).
Після візиту до Міжнародного суду в групи залишився час на невеличку екскурсію містом. Студентам було запропоновано оглянути такі пам’ятки культури, як Королівський театр, пам’ятник Сталіну, Площа 1813, лицарський замок, Королівський палац, а також просто прогулятися містом, відпочити та насолодитися європейською весною.
Наступним пунктом навчально-пізнавальної подорожі «ІNTERNATIONAL INSTITUTIONS STUDY VISIT – 2018», до якого наші студенти відправляться вже завтра, є столиця Бельгії – чудове місто Брюссель.