Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

19 вересня цього року студенти, ОКР «молодший спеціаліст» 1 курсу 3 групи та 2 курсу 2 групи спеціальності Право  відвідали Національний історико-культурний заповідник «Софія Київська».Екскурсія організована в рамках вивчення предметів «Основи правознавства» і «Українська та зарубіжна культура».
Під час екскурсії студенти дізналися про те, що Великий князь Ярослав, названий "Мудрим" – був видатним діячем в історії ранньої Київської Русі. У першій половині ХІ століття він керував великою державою, Київською Руссю, яка розташовувалася на значній території Східної Європи. У ті часи Київська Русь була однією з найбільших цивілізованих держав  Європи. Ярослав налагоджував зв'язки Русі з державами Європи.
Упродовж сторіч Софія Київська є головною святинею Руси-України. Собор як головний храм держави, відіграє і сьогодні роль духовного, політичного та культурного центру. Протягом  віків під склепінням Святої Софії проходили урочисті „посадження” на великокняжий престол, церковні собори, прийоми послів, укладання політичних угод. При соборі велося літописання  та була створена перша відома на Русі бібліотека. Тут відбувалися і найвидатніші події у становленні української державності. Початок ХХ століття ознаменований тим, що на Софійському майдані проголошувались Універсали Центральної Ради Української держави 1917–1918 рр., а в  1991 році  Всеукраїнським народним віче підтримано Акт про державну незалежність України.
Отже, Софія Київська пережила та бачила впродовж віків стільки, що про це можна говорити нескінченно, тому що це справжня культурна скарбниця, що поєднала  архітектуру,  скульптуру, художнє та ювелірне мистецтво.