Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

20 квітня 2023 року у Фінансово-правовому коледжі відбулась щорічна науково-практична студентська конференція «Актуальні питання права та економіки: сучасність і перспективи розвитку»
 
Відкрила міждисциплінарну офлайн секцію конференції директор Фінансово-правового коледжу, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Губанова Тамара Олексіївна.
З вітальним словом звернулись до учасників доктор економічних наук, професор кафедри фінансів Економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, заслужений економіст України Рожко Олександр Дмитрович та доктор юридичних наук, доцент кафедри службового та медичного права, вчений секретар ВР ННІП КНУ імені Тараса Шевченка Мацелюх Іванна Андріївна.
Модераторами секцій виступили: Черненко О.А., Мацелюх К.С., Мікічурова O.В., Савенкова В.Г., Калінько І.В. 
У стінах рідного Коледжу відбулось обговорення актуальних питань права та економіки міждисциплінарної офлайн секції конференції. Студенти вмотивовано і обґрунтовано обирали теми для особистих наукових пошуків, вільно орієнтувались в обраній тематиці. Хтось уже мав досвід участі у конференції, хтось вперше представляв результати своїх досліджень, але однозначно для кожного учасника, як наукових керівників, так і студентів – це був хвилюючим та одночасно радісним моментом.
 
Друга половина свята науки відбулась в онлайн форматі. В zoom секції «Право» та «Фінанси, банківська справа і страхування» долучились члени Наукового товариства студентів, студенти-слухачі,  а також онлайн учасники конференції з України та ті, хто перебувають поза її межами. Тому обговорення перспектив розвитку науки відбулось у дружній та неповторній атмосфері студентського єднання!
 
Враженнями ділиться завідувач кафедри Фінансів та кредиту Мікічурова О.В.: «Студенти представляли в офлайн та онлайн форматах результати своїх досліджень, які робили під керівництвом досвідчених науково-педагогічних працівників. Під час конференції студенти розглядали актуальні питання економіки, дискутували, визначали проблемні питання та пропонували шляхи їх вирішення. Зокрема, їх дослідження стосувались сучасного стану фінансової системи держави, боргової політики, роботи державних фінансових інституцій під час дії військового стану, функціонування ринків капіталів, товарів та послуг, питання страхування, впровадження новітніх технологій та штучного інтелекту в фінансовому секторі та інші важливі питання. Викладачі та учасники залишились задоволені результатами роботи конференції та побажали один одному творчої наснаги та успіхів в подальших дослідженнях.
 
Враження студентки 3 курсу бакалавр Молештяну Анастасії: «Шановні організатори та учасники конференції "Актуальні питання права та економіки: сучасність і перспективи розвитку"! Я була рада взяти участь в такій захоплюючій та важливій події, яка зібрала разом фахівців з різних галузей права та економіки. Конференція була дуже інформативною та пізнавальною, оскільки було обговорено актуальні питання, які стосуються не тільки сучасної ситуації, але й перспектив розвитку в галузі права та економіки. Приємно було побачити, як учасники з різних галузей обговорюють проблеми та запропоновують рішення. Учасники ділилися цінними знаннями та досвідом, що дозволило нам зрозуміти, які виклики стоять перед правом та економікою в нашому світі, які інструменти та методи можуть допомогти вирішити ці проблеми. Це було дуже корисно та надихаюче. Дякую всім організаторам та учасникам за цю чудову можливість.»
 
Не зважаючи на воєнний стан, у цьогорічній студентській конференції взяло участь рекордна кількість учасників - більше 70.
Свято науки відбулось! Вітаємо всіх учасників!
 
Наукове товаристо студентів Коледжу висловлює подяку науковим керівникам, студентам-учасникам та організаційному комітету за плідну роботу та всебічну підтримку.
 
Попереду нас чекає церемонія нагородження учасників пам’ятними подарунками, сертифікатами учасника та збірниками наукових тез, отже слідкуйте за новинами!
 
 
ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ КОМІТЕТ:
 
ГУБАНОВА Тамара Олексіївна – доктор юридичних наук, професор, директор Фінансово-правового коледжу
ГУБАНОВ Олег Олександрович – доктор юридичних наук, професор, перший заступник директора Фінансово-правового коледжу
ГАВЛОВСЬКИЙ Андрій Валерійович – заступник директора з адміністративних питань, викладач кафедри правознавства
ВОЛИНЕЦЬ Інна Павлівна – доктор філософії в галузі права, викладач кафедри правознавства
КАЛІНЬКО Ірина Василівна – кандидат технічних наук, доцент, викладач кафедри «Фінанси, банківська справа та страхування» Фінансово-правового коледжу
МАЦЕЛЮХ Катерина Степанівна – кандидат історичних наук, керівник підрозділу з підготовки фахових молодших бакалаврів Фінансово-правового коледжу
МІКІЧУРОВА Ольга Володимирівна – кандидат юридичних наук, завідувач кафедри фінансів та кредиту
САВЕНКОВА Владислава Геннадіївна – кандидат юридичних наук, заступник директора з наукової роботи Фінансово-правового коледжу
ЧЕРНЕНКО Олена Анатоліївна – кандидат юридичних наук, старший дослідник, завідувач кафедри правознавства Фінансово-правового коледжу
ЧЕРНИШОВА Валерія Юріївна – доктор філософії в галузі права, викладач кафедри загальноюридичних дисциплін