Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

14 вересня 2019 року студенти Коледжу  відвідали унікальний туристичний комплекс, який не має аналогів у всьому світі - Древній Київ у Князівстві Київська Русь ("Парк Київська Русь"). Це відтворення  Древнього Києва V-ХIII століть, столиці великої середньовічної держави – Київська Русь – в розмірах його історичного центру, відомого як Дитинець Києва або Град Володимира.

Комплекс – це не музей або експозиція, а справжнє живе середньовічне місто, що розташоване  в селі Копачів Обухівського району, Київської області всього в 45-ти хвилинах від сучасного Києва.
Студенти побачили яким був Київ більше 1000 років тому, велич доби Київської Русі за часів правління князя Володимира Святославовича.
Парк має міські укріплення – вали, рови, оборонна фортечна стіна та величні Михайлівські ворота, садибу городян V-XII століть з відтвореним інтер’єром, княжі трибуни, стан кочівників і табір вікінгів. Екскурсовод ознайомив з різними сферами життя наших предків – древніх слов’ян: середньовічне кораблебудування, облогову техніку, древньослов’янське зодчество, давні музичні інструменти, а також музей історичних костюмів.
Студенти пройшлися вулицями Древнього Києва, насолоджуючись атмосферою середньовіччя - ніби перенеслись у минуле, змогли "доторкнутись до історії"… Не менш вражаючою була вправність верхової їзди на конях, майстерність стрільби з лука та  метанні ножів, майстер-класи народних умільців з гончарної глини. Студенти здійснили прогулянку верхи на породистих конях, стріляли із лука, політали на канатному спуску, скоштували страви середньовічної та української національної кухні.  
В Князівстві також побачили перший християнський храм, зведений одразу після хрещення Київської Русі - діючу дерев’яну Василівську церкву Х століття.
Стомлені, але радісні від поїздки до Древнього Києва у парку «Київська Русь», студенти повернулись додому з гарним настроєм.
Велика вдячність за корисний і насичений  відпочинок!