Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Третій день подорожі студентів Коледжу розпочався з візиту до Посольства України в Італійській Республіці.  Наших студентів зустрічали - Вольська Алла Борисівна - 3-й секретар з питань культурно-гуманітарного співробітництва, а також Кожушко Олег Михайлович  1-й секретар з економічних питань. Вони розказали про свої три основні напрями діяльності - політичну, економічну та культурну. Головна ціль їх діяльності об'єднувати та підтримувати спілкування українців в Італії, а також співпрацювати з українськими підприємствами і  глибше представити інтереси наших підприємств за кордоном.
Студенти Сидоров Данило, Кононець Тетяна, Шандрук Ростислав та Сидорова Олена задавали питання з приводу конкурсу на заміщення посад в Посольстві, процесуальних особливостей покарання наших громадян в Італії та ін. 
На обід студенти завітали до затишної піцерії, щоб смачно пообідати на поділитись враженнями.
Далі оглядовий тур з гідом продовжується Ватиканом, самостійною державою, резиденцією Папи Римського – глави Римо-католицької церкви. Історія Ватикану – це історія християнства. Папський палац на Ватиканському пагорбі збудували 1377 року.
Потрапити до Ватикану можна через три входи: Бронзові двері, Арку дзвонів та Віа ді порта Ангеліка. Спокій і безпеку країни забезпечує швейцарська гвардія, яка вперше з’явилася на Ватиканському пагорбі  1506 року. У Витикана є власна армія — це знамениті швейцарці.
Головний шедевр Ватикану — величний Собор Святого Петра, в якому  поміститися будь-який храм Європи. З вершини його купола відкриваються грандіозні плани на Вічне місто, а його ніші зберігають найкращі творіння знаменитих скульпторів і живописців.
Перед Базилікою Святого Петра (Basilica di San Pietro) знаходиться однойменна площа – П’яцца Сан П’єтро (Piazza San Pietro). Це грандіозна площа у вигляді двох симетричних півкругів побудована за проектом Берніні в 1656—1667 роках. Тут збираються натовпи віруючих, щоб слухати виступи понтифіка.Площу обрамляє спроектована Берніні напівкругла Колонада Тосканського ордера. Посередині – єгипетський обеліск, привезений в Рим ще імператором Калігулою. Друге значиме спорудження Ватикану — Сікстинська капела, склепіння якої розписані великим Мікеланджело.