Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

14 вересня 2023 року в рамках патріотичного виховання та навчальної програми студенти 1 курсу 1 групи ОПС фаховий молодший бакалавр спеціальності «Право» відвідали дві виставки виставкового центру Національного музею історії України у Другій світовій війні. 
Зокрема, виставку«Знак на щиті» відкрили у серпні на честь встановлення Тризуба на монумент «Батьківщина-мати». Експозиційний простір налічує понад 200 автентичних артефактів (печатки, одяг, монети, рушники, килими). Завдяки проведеній екскурсії, студенти більше дізнались про історію Тризуба та українську символіку, її інтерпретацію. Інша унікальна виставка «Україна-розп’яття» присвячена українсько-російській війні, показує справжнє обличчя агресора. Експонати зібрані після повномасштабного вторгнення (речі окупантів, рештки розбитої техніки, арсенал зброї тощо). Студенти мали можливість зануритись у життя людей, які перебували у гостомельському укритті протягом 37 днів. Експозиція «Укриття» є оригінальною та реалістичною, оскільки побут мешканців відтворено завдяки автентичним речам. «Україна-розп’яття» максимально чесно відображає реалії війни, яка досі триває.
Отримавши незабутні враження, з упевненістю скажемо, що ці виставки варто відвідати.

Участь у заході було прийнято відповідно до Статуту Фінансово-правового коледжу, Положення про внутрішню систему забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої та фахової перед вищої освіти та Стратегії розвитку Фінансово-правового коледжу на 2020-2025 р.р.