Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

БУДЕ УКРАЇНСЬКА
БУДЕ УКРАЇНА🇺🇦
27 жовтня студенти Фінансово-правового коледжу відвідали Форум 2023 «Українська — мова перемоги», присвячений Дню української писемності та мови ⭐️
Першочергово наші студенти разом з усіма присутніми написали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, розбір якого потім провів Артур Пройдаков — український вчитель, який потрапив до 10-ки найкращих вчителів світу у 2021 році.
Також мали можливість взяти участь в двох панельних дискусіях.
Першою була «Комунікація в Україні: як покращити взаєморозуміння, довіру та стійкість українців за допомогою спільної мови?».
🎤Спікерами були: Тарас Кремінь, Людмила Таболіна, Олексій Суханов, Ірма Вітовська-Ванца, Андрій Шимановський, Ганна Старостенко.
Друга панельна дискусія «Повернення додому: збереження української культури та мови серед українців за кордоном».
🎤Спікерами були: Оксен Лісовий, Іван Капелюшник, Володимир Шейко, Юлія Паєвська, Ростислав Карандєєв, Ірина Забіяка, Ірина Хамайко, Ірена Карпа.
Це був масштабний, неймовірний захід в прямому ефірі, на якому обговорювалися важливі питання використання та важливості української мови в нашій країні. Була створена дорожня карта, у якій зафіксовано покрокову інструкцію прийняття заходів щодо вирішення проблем з використанням мови окупанта.
Від Фінансово-правового коледжу були присутні перший заступник директора Коледжу д.ю.н., професор Олег Губанов та заступник директора Коледжу з перспективного розвитку, доктор філософії Валерія Чернишова.
Дякуємо Всеукраїнському руху «ЄДИНІ» за можливість та підтримку в розвитку нашої молоді!
Адже викорінення російської мови з нашої держави та популяризація української — це великий крок до нашої Перемоги.
Разом ми сила! 🇺🇦

Участь у заході було прийнято відповідно до Статуту Фінансово-правового коледжу, Положення про внутрішню систему забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої та фахової перед вищої освіти та Стратегії розвитку Фінансово-правового коледжу на 2020-2025 р.р.