Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

13 лютого відбулась дев’ята лекція в межах виробничої практики на тему «Початок юридичної карʼєри та як обрати свою спеціалізацію?». 
 
Спікер: Ангеліна Фурман, молодший юрист практики конкурентного та антимонопольного права LA Law Firm.
 
Лекція охоплювала два блоки: перший - загальні рекомендації для старту карʼєри юриста, орієнтири та цілі на шляху до спеціалізації̈ та другий - особливості практики конкурентного та антимонопольного права, зокрема цікаві кейси та практику. 
 
Ангеліна наголосила, що професія юриста - це не лише про знання законів, а й про розвиток навичок, як допоможуть бути ефективними в цій діяльності. Так орієнтири в професію мають складатись з наступних критеріїв: постійне навчання, етика та soft skills, навички комункації, критичне мислення, діджиталзація, вміння створювати мережу звʼязків, а також спеціалізація.
Отже, перший крок у формуванні основи для успішного розвитку особистості - це прояснити розпливчасті ідеї, які є у голові. 
 
Спікер висвітлила питання, що допоможуть розвинути план дій на шляху до спеціалізації, а саме: як факультативи чи додаткові курси потрібно пройти, яке стажування або юридичні клініки відвідати, в які організації слід вступити, щоб зустріти фахівців в тій області, в яку хочете потрапити; до яких мережевих подій варто доєднатись, щоб проникнути в юридичну спільноту.  
 
Щодо другого блоку лекції, Ангеліна розповіла про специфіку конкурентного права, що включає правове регулювання різних сфер господарської діяльності в аспекті конкуренції мж суб’єктами. Напрямки роботи полягають в захисті економчної конкуренції̈ та захисті від недобросовісної конкуренції. 
 
На підставі розгляду кейсів про антиконкурентні узгоджені дії (ТОВ «ВОГ Рітейл», штраф 108 млн грн.); зловживання монопольним становищем (Apple, 27 млрд $.); неправомірної порівняльної реклами (Pepsi vs Coca-Cola); поширення інформації̈, що вводить в оману (ТОВ «Флп Моррс Сейлз енд Дистриб’юшн») - студенти дізнались про типові порушення законодавства у цій сфері та яким чином має діяти юрист.
 
Наприкінці лекції, студенти задали питання спікеру стосовно того якими якостями має володіти хороший юрист; факторів, які  можуть гальмувати розвиток юриста; яким чином встигати слідкувати за нововведеннями в законах, за новими законопроєктами; як допомогти у вирішенні соціальних або правових проблеми завдяки професійній діяльності юриста та ін.