Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Квітень 2016

Сонячного квітневого дня студенти 2 групи 1 курсу ОКР «Молодший спеціаліст» спеціальності «Правознавство» відвідали Зоологічний музей Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Це один з найунікальніших природничих музеїв України, що є визначним науково-навчальним закладом. Тут зародились та розвинулись відомі наукові школи із систематики, ембріології, порівняльної анатомії, генетики. У Музеї виставлено для огляду понад 5500 видів тварин, що мешкають в різних куточках земної кулі, 190 видів з яких занесено до «Червоної книги України», а понад 100 видів – до Міжнародної «Червоної книги». Особливо вражають унікальні експозиційні колекції ссавців, птахів, денних метеликів, що є взірцями таксидермічного мистецтва.

Наукові колекції Зоологічного музею налічують близько 700 тисяч одиниць зберігання та зареєстровані у багатьох світових каталогах зоологічних колекцій.

Цінні музейні експонати знайшли широке застосування у навчальному процесі з вивчення біологічних дисциплін у вищих навчальних закладах та загальноосвітніх школах Києва.

Щорічно Зоологічний музей відчиняє свої двері перед тисячами відвідувачів. Крім загальних оглядових екскурсій працівники Музею організовують спеціалізовані тематичні екскурсії для студентів та школярів.