Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

28 листопада 2019 року у Коледжі відбувся Publiс Talk з Юрієм Григоровичем Севруком на тему: “Реформування органів прокуратури в Україні”.
Юрій Григорович розповів студентам Коледжу про свій професійний шлях від слідчого до виконувача обов’язків Генерального прокурора України (досвід роботи у правоохоронних органах - більш ніж 22 роки).
На лекції розглянули питання недосконалості законодавства України у порівнянні з Європейським Союзом та Сполученими Штатами Америки. 
На думку лектора, головною запорукою успіху на шляху реформування органів прокуратури та слідства є вивчення зарубіжного досвіду, підвищення рівня кадрового потенціалу, а також зміни до процесуального законодавства України.
Студенти задавали питання щодо ефективності реформування органів прокуратури:
  • чи доцільно скорочувати штатну чисельність прокурорів з урахуванням рівня злочинності, яка є на сьогодні в Україні?
  • якщо після закінчення всіх етапів атестації прокуратури не буде набрана достатня кількість працівників для забезпечення виконання функцій прокуратури, яким чином буде вирішуватись це питання?
  • що таке eCase Management?
  • якими якостями повинен володіти «сучасний прокурор»?
Завдяки легкій манері викладу актуального матеріалу, насиченій прикладами та статистичними даними, лекція пройшла неймовірно цікаво та видалася практичною.