Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

11 грудня на кафедрі судової медицини та медичного права  НМУ імені О.О. Богомольця, в рамках проведення наукового форуму «Правові засади  забезпечення права людини на життя і здоров’я», було проведено сумісний судово-медично-юридичний навчальний квест «Межі компетенції лікаря та юриста під час відтворення обстановки та обставин події». За особистим запрошенням у ньому взяли участь студенти 3-го курсу юридичного факультету ОКР «Молодший спеціаліст»: Федорова Сніжана та Дерій Михайло.
Відтворення обстановки та обставин подій є слідчими діями (слідчим експериментом), в яких приймають участь як юристи, так спеціалісти в галузі судово-медичної експертизи. Тому, основними завданнями квесту стало: надбання поглиблених знань з предмету та відпрацювання практичних навичок.

Слідчий експеримент

 Узагальнення результатів слідчого експерименту



В результаті квесту, спеціалісти в галузі судово-медичної експертизи дійшли висновку про те, що затриманий неправильно відтворює механізм нанесення тілесних ушкоджень, а отже, юристи впевнились в тому, що затриманий, насправді, непричетний до скоєння вбивства.


Таким чином, квест був успішно пройдений і перемогла дружба між студентами-медиками та юристами!