Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Хочеться поділитися своїми враженнями про нашу групу. Ми  вже третій рік  разом навчаємося в Коледжі за  спеціальністю правознавство. Наша група  невелика,  всього 12 студентів. Ми всі різні, але нас поєднує одна мета-стати гарним юристом. За період навчання в коледжі, ми дізналися дуже багато нового для нас.

Нещодавно ми проходили практику в Солом’янській районній державній адміністрації  м. Києва у відділі з питань внутрішньої  політики та зв’язків з громадськістю. На практиці ми ознайомились зі структурною діяльністю Солом’янської РДА м. Києва, як органу виконавчої влади, з функціями та завданнями відділу в якому ми проходили практику, фотографували на вулицях реклами, які не дотримувалися Закону України “ Про засади державної мовної політики. ” А також, нам пощастило взяти участь в апаратній нараді з першим заступником голови, заступниками голови, керівником апарату Солом'янської РДА м. Києва, керівниками та працівниками структурних підрозділів адміністрації, керівниками територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, яка відбулася 9 липня 2013 року.

Наша група вперше була на такому заході і ми особисто побачили, як відбувається процес вирішення тих, чи інших проблем району.

Методист нашої групи  Ірина Сергіївна намагається  поєднувати  навчальний процес  з корисним проведенням нашого вільного часу. Часто організовуються  нам різні екскурсії, щоб ми змогли відпочивати від занять і заглибитися у вивчення історичної культури нашого міста.  У нас були екскурсії в таких місцях, як Києво-Печерська Лавра, Будинок з химерами, НСК Олімпійський, музей Чорнобиля,  КНУ ім. Т. Шевченка, Національний університет фізичного виховання і спорту України та багато інших. Нещодавно відбулася екскурсія до музейного комплексу

« Мистецький Арсенал». Нам пощастило побачити надзвичайну виставку «Велике і Величне». На цій виставці було представлено найкращі роботи майстрів зібраних з усіх музеїв України . Ми були в захваті від екскурсії і сподіваємося, що попереду  буде багато захоплюючого і цікавого.

На 3 курсі хлопці з нашої групи вступили на військову кафедру до  Військового інституту КНУ  ім.Т. Шевченка . Для них це нове, але їм дуже подобається. Для того, щоб вступити до військового інституту  їм необхідно було подолати безліч труднощів, насамперед, добре скласти  вступні іспити. Але в них все вдалося і ми - дівчата дуже гордимося тим,

що навчаємося разом з такими мужніми захисниками.

Предмети на третьому курсі дуже складні для нас, але ми намагаємося добре навчатися, адже всі навчальні дисципліни, які ми вивчаємо в коледжі, допоможуть нам в майбутньому.

Дні навчання минають дуже швидко. Незабаром вже і зимова сесія. Ми завжди хвилюємося  перед складанням  іспитів та заліків. Літню сесію пройшла дуже добре. Хочу відзначити студентів, які склали сесію на відмінно, це такі студенти як, Скібіцький Роман, Чучуй Юлія та автор цієї статті. Але я впевнена, що в нас все вийде і ми складемо зимову сесію успішно та без проблем.

Улюблене заняття студентів-це відпочинок. Звичайно,і ми не відрізняємося від усіх студентів, але вихідні для нас це наче свято, яке ми по закінченню навчального тижня чекаємо з нетерпінням. Ми часто зустрічаємося на вихідні  всією групою. Разом знайомимося з цікавими, історичними місцями нашого міста, адже більшість наших одногрупників приїхали навчатися в Київ з інших міст України.

Ми ніколи не забуваємо про дні народження,тому завжди імениннику даруємо подарунки, прикрашаємо аудиторію різнокольоровими кульками, та розділяємо радість разом з іменинником.

Наша група це одна команда, яка завжди допоможе один одному, підтримає та дасть пораду. За три роки навчання в коледжі, ми стали  не лише одногрупниками, але й справжніми друзями.

Підготувала  Брюшковська Яна,

студентка 3 курсу юр.ф-ту