Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Для студентів 1-2 курсів освітньо-кваліфікаційних рівнів «молодший спеціаліст» і «бакалавр» 10 лютого 2016 року відбулося відкрите заняття на тему: «Роль національної гвардії України в захисті суверенітету та безпеки громадян» (у супроводі відео фрагментів та слайдів). На цю зустріч прийшли військовослужбовці Національної гвардії України: підполковник Рибак Сергій Миколайович, підполковник Гончаренко Ігор Джанович, капітан Щербина Віталій Миколайович та ст.лейтенант Ліненко Олександр Ігорович.
Цей захід організовано з метою ознайомлення студентів з Національною гвардією, як військового формування з правоохоронними функціями, що входить до системи МВС України і призначено для виконання завдань із захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян України, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки, а також у взаємодії з правоохоронними органами — із забезпечення державної безпеки і захисту державного кордону, припинення терористичної діяльності, діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій., а також на прикладах розповісти студентам про почуття гідності, патріотизму та гордості за свою Батьківщину.
Затамувавши подих, присутні слухали розповідь про будні військовослужбовців: з умовами служби, яка роль Національної гвардії в житті народу і всієї держави. Заняття розпочалися зі слів: «Батьківщина, патріотизм -це… Україна - це як одна родина, яка потребує твого співчуття, поради або допомоги. Кожна “людина”, яка любить свою Україну, бореться за її майбутнє, мир та спокій…»
Згадували про перебування в зоні АТО, волонтерство, про незламний дух учасників бойових дій, почуття, віру в перемогу. В їх очах можна було прочитати біль за втраченими друзями, за зруйнованими селами і містами… Сьогодні ніхто не має права залишатися осторонь ситуації, що склалась. Кожен з нас у більшій чи меншій мірі повинен внести свій вклад у цю велику справу – відстоювання кордонів нашої країни. Хтось воює, хтось перераховує кошти на військове спорядження, хтось організовує акції по збору коштів, хтось працює над вихованням національної свідомості українців, а студенти повинні добре навчатись, адже саме фахівці та їх професіоналізм потрібен для розбудови міцної держави. Відбувся діалог між підполковником Рибак С.М та студентами Коледжу
По закінченні заняття гості подарували Коледжу інформаційні плакати, історичні книги та запросили до музею Національної гвардії України, на День відкритих дверей, щоб більш детально ознайомитися з їх історією та сьогоденням.
Усі присутні були зворушені від такої зустрічі.