Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Під мелодію гімну Майдану " Пливе Кача" ведучі вечора студенти Рахуба Катя і Ярослав Осипенков разом зі студентами запалили свічки.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Вдивляючись у кожне обличчя, які зображені на плакаті ми низько схиляємо голови перед пам’яттю людей різного віку, які загинули у мирний час XXI століття.

Учасники цього вечора згадувати про події дворічної давності, про ті страшні дні, години, хвилини, які відбувалися в Києві на Хрещатику... від перших мирних протестів студентів у столиці та брутального їх розгону із жахливими побоями, супротив громадськості задля захисту прав та свобод, гарантованих Конституцією. Гідність, Відданість та Патріотизм, які сьогодні засяяли новими гранями, стати своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття.

Пробудилася приспана роками національна свідомість людей. На жать, Україна сьогодні стикнулася з іншим, опинившись в трагічній ситуації бойових дій на Сході України. Але ми пишаємося тим, що в історії нашої Славної Країни є багато прикладів того, як треба любити й обороняти свій край. «Небесна Сотня» - це Герої нашого часу!

«Небесна Сотня» полягла за нас, за щасливе майбутнє наших дітей відстоюючи гідність, соціальну справедливість. Вони вірили - у перемогу добра над злом, правди - над неправдою та кривдою. Надією - на краще майбутнє для своєї рідної землі. Любов'ю - до України, справжніми синами якої вони були , є і будуть.

На вечорі прозвучали патріотичні пісні: «Українці», «Повертайся живим», «Брате», «Вишиванки рідної землі» у виконанні В.Хоменка, П.Склярова, та студентів Коледжу: Насті Шамаєвої, та Валерії Поправки. Студентки Коледжу: Саша Новікова, Юлія Хрустальова та Лера Поправка читали вірші, присвячені подіям того часу, даті Героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну, європейську державу.

На цей вечір завітали гості: Анатолій Марчук, заслужений художник України, академік геральдики: Станіслав Бондаренко, головний редактор газети «Літературна Україна», поет, прозаїк, журналіст; Василь Довжик, заслужений діяч мистецтв України, журналіст, поет; Іштван, радіо - та тележурналіст, Микола Цивірко, журналіст, поет, прозаїк. Серед гостей були також і волонтери - Оксана Герасименко та Тетяна Горобець, які поділилися своїми спогадами та враженнями про події тих трагічних днів Майдану, про героїзм бійців в зоні АТО. В своїх коротких виступах вони переконані у необхідності волонтерства, адже потрібно йти на зустріч тим, хто потребує допомоги, теплого слова, співчуття, розуміння. Варто відзначити, що зустріч студентів Коледжу з волонтерами, їх зворушливі спогади не залишили байдужим жодного присутнього.

Емоційною кульмінацією Вечора-пам’яті стало спільне виконання Державного Гімну України.