Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Запрошуємо абітурієнтів, які обрали професію юриста чи економіста, поповнити ряди студентів «Фінансово-правового коледжу»

Є святкових днів багато
На листках календаря,
А між ними є ще свято-
День останнього дзвінка.
У травні, коли розквітають яскраві квіти і дзвенить пташиний спів, теплий весняний вітер приносить до нас свято Останнього дзвоника, свято, якого немає в жодному календарі. І це не дивно, адже учням є чому радіти. Уроки закінчилися, і попереду – тепле літечко, пора канікул. Та в цьому святі зустрічаються розлука і світлі надії, сум прощання і радість зустрічі з майбутнім. Сьогодні прощаються з рідною школою її випускники, адже вони , як ніколи, відчувають, що школа була, як рідний дім. Пробігли шкільні роки: сходинка за сходинкою, від першокласника до випускника. Юність – справді найкраща пора життя. І вона проходить у школі. Юність захоплює дружбою, мріями, першим коханням. Не один рік ви прожили єдиними надіями, турботами, радощами і печалями зі своїми шкільними друзями. Після закінчення школи – розпочинається доросле життя. Навіюються думки і радість дорослого життя, нових можливостей, і смуток за промайнулим безтурботним дитинством. За якусь мить випускники стали дорослішими і кожен з них оборе свою стежину у житті.
Є зрілість – є правильний вибір
Для багатьох випускників постає питання вибору ВУЗУ, яке є дуже актуальним. Більшість школярів-випускників цікавилися зарання, коли навчалися ще в школі: відвідували Дні відкритих дверей, знайомилися з інформацією на сайтах тих навчальних закладів, професіями, які більш до вподоби.
Майбутньому студентові вкрай важлива якомога рання зустріч із професією і, найголовніше, конкретне знайомство з видом професійної діяльності. Адже, коли людина впевнена у своєму виборі, знає,, що займається своєю справою, повна ентузіазму, прагне довідатися нове, творчо підходить до справи – тоді вона стає відмінним професіоналом.
Важливим у визначенні виду професійної діяльності є врахування трьох компонентів вибору професії – хочу, можу, потрібно:
хочу – інтереси, схильності особи, бажання займатися справою, яка цікавить;
можу – рівень підготовленості, рівень знань, наявність здібностей до обраного виду діяльності;
потрібно – попит на професію, потребу на ринку праці.
І лише, врахувавши всі сторони, що впливають на вибір професії, молода людина може обрати ту професію, яка принесе задоволення, надасть можливість реалізувати свої здібності, нахили та плани на майбутнє!Розуміє, що у наш складний час бажання самого випускника часто не відповідають тому, що він може отримати в реальності. Або що можуть запропонувати йому батьки. Але, якщо і батьки є досить мудрими та зрілими, щоб спрямувати дитину в правильне русло, і при цьому не «зламати» її, переробити на свій смак, то у випускника школи більше шансів обрати професію до душі.