Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

 Кожна людина повинна дотримуватись всіх вимог пожежної безпеки, і не лише знати теорію, а й вміти діяти у разі виникнення надзвичайної ситуації.

 

Для студентів Фінансово-правого коледжу 1 листопада 2016 року рятувальники Солом’янського районного управління ГУ ДСНС України у м. Києві провели навчання з пожежної безпеки. Вогнеборці провели інструктаж та детально пояснили мету даного навчання. У ході теоретичної лекції студентам розповіли про типи надзвичайних ситуацій, основні вимоги та правила пожежної безпеки на робочому місці й у побуті, а також нагадали алгоритм дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Після цього рятувальники розповіли про види первинних засобів пожежогасіння та правила їх експлуатації. Особливу увагу студентів звернули на загрози, які притаманні осінньо-зимовому періоду. Зазвичай, із зниженням температури повітря все більше людей починають користуватись обігрівачами, що в свою чергу може призвести до перенавантаження електромережі й призвести до виникнення пожеж.

Особливу увагу працівники Служби порятунку 101 приділили питанню правильної та швидкої евакуації. На місці збору на студентів чекала практична частина навчань, де вони могли закріпити отримані знання. Учасники заходу тренувались ліквідовувати умовну пожежу за допомогою вогнегасника. Також, рятувальники продемонстрували бойове розгортання пожежно-рятувального підрозділу, а кожен бажаючий мав можливість самостійно загасити умовну пожежу за допомогою подачі води від пожежного автомобіля.

Тож, підводячи підсумок проведеного, зроблено висновок, що такі практичні заняття необхідні. Вони позитивно впливають на психологічну готовність до нештатних ситуацій, підвищують рівень не лише теоретичних знань, а й практичних навичок, поліпшують обізнаність студентів та дають необхідну базу для швидкого та ефективного реагування у разі виникнення надзвичайних подій.