Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Продовжуючи навчальну подорож країнами Європи в рамках проекту «ІNTERNATIONAL INSTITUTIONS STUDY VISIT – 2018», 21 квітня студенти Фінансово-правового коледжу прибули до Берліну. Впродовж двох днів група знайомилася з культурою та історією німецької столиці.
Центр українсько-європейського наукового співробітництва підготував для студентів Фінансово-правового коледжу візит до будівлі німецького парламенту – Рейхстагу (Reichstag Building), в який група рушила одразу по приїзду до Берліну. Рейхстаг є знаменитою історичною будівлею у Берліні, де у 1894–1933 роках засідав однойменний державний орган Німеччини – Рейхстаг Німецької імперії і Рейхстаг Веймарської республіки, а з 1999 року розміщується Бундестаг. Для студентів було організовано захопливу екскурсію Парламентом Німеччини, завдяки якій вони дізналися багато цікавої інформації про будівлю Рейхстагу і його околиці, німецький Бундестаг та роботу парламенту. Після екскурсії студенти піднялися до купола, розташованого на даху будівлі, з якого їм відкрився неймовірний вид на столицю Німеччини.
Наступного дня, 22 квітня, групу чекала не менш захоплива екскурсія старовинним містом. Студенти відвідали історичний центр Берліну, прогулялися Паризькою площею, побували на Музейному острові, де розташовано ряд знаменитих берлінських музеїв, побачили на власні очі найвизначніші місця та архітектурні пам’ятки столиці: Бранденбурзькі ворота, Берлінський собор, головний меморіал жертвам війни і тиранії в Німеччині – «Neue Wache», скульптуру радянського воїна, що являє собою пам'ятник воїнам Радянської Армії та багато іншого.
Отримавши море вражень від німецької столиці, група вирушила далі знайомитися з Німеччиною. Наступне місто, яке на них чекає – неперевершений Гамбург (друге за величиною місто в Німеччині).