Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Після квітучої Голландії група студентів Фінансово-правового коледжу рушила до чистої й затишної Бельгії. Вранці 25 квітня вони прибули до Брюсселю та відразу попрямували до Європейського парламенту, розташованого на Люксембурзькій площі.
Будівля Європарламенту в Брюсселі є найбільшої у світі будовою, у якій приймаються найважливіші рішення Європейського Союзу. Завдяки своїй висоті та сучасному дизайну цю споруду видно з будь-якої точки міста. Головна будівля Європарламенту – це футуристичний палац, виконаний у стилі постмодерністської архітектури. Хоча офіційне місцезнаходження Європарламенту в Страсбурзі (Франція), проте більша частина його роботи відбувається в Брюсселі.
Центр українсько-європейського наукового співробітництва домовився з представниками парламенту про невелику екскурсію для нашої групи, завдяки якій вони дізналися, як функціонує Європейський парламент і що він робить для громадян Європейського Союзу, ознайомились із завданнями й діяльністю парламенту в Страсбурзі та Брюсселі, оглянули територію та будівлі одного з найвпливовіших законодавчих органів світу.
Окрім екскурсії, для студентів було підготовлено похід до Парламентаріуму – справжнього інтерактивного центру, у якому перебуває багато мультимедійних дисплеїв, інтерактивних екранів і приладів, які дають змогу побачити в деталях роботу Європарламенту. На вході кожний студент отримав навушники та девайс, щоб прослуховувати аудіокоментарі до тих чи інших фотографій та експонатів. До того ж завдяки рольовій грі, яка пропонується відвідувачам Парламентаріуму, кожен міг уявити себе членом Європейського парламенту.
Візит до Європарламенту виявився для студентів особливо цікавим і захопливим, враження від нього залишаться в їхній пам’яті надовго. Прогулявшись ще трохи містом, група відправилась перепочити до готелю, а вже завтра учасники «ІNTERNATIONAL INSTITUTIONS STUDY VISIT – 2018» попрямують до неперевершеного Парижа.