Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Проект «ІNTERNATIONAL INSTITUTIONS STUDY VISIT – 2018»
Студенти Фінансово-правового коледжу в рамках проекту «ІNTERNATIONAL INSTITUTIONS STUDY VISIT – 2018», організованого за підтримки Центру українсько-європейського наукового співробітництва, продовжили навчальний візит до країн Європи.
Цього року вони побували у Польщі - Вроцлавському університеті. Студенти відвідали екскурсію університетом, прослухали невелику лекцію про навчання в європейському Вузі, про його становлення та розвиток.
Наступний пункт призначення – Берлін. Впродовж двох днів група знайомилася з найвизначнішими місцями та архітектурними пам’ятками столиці: Бранденбурзькі ворота, Берлінський собор, головний меморіал жертвам війни і тиранії в Німеччині та багато іншого. Особливим для студентів Коледжу був візит до будівлі німецького парламенту – Рейхстагу (Reichstag Building).
Побували у неперевершеному місті Гамбурзі - відвідали Міжнародний трибунал з морського права (International Tribunal for the Law of the Sea) – незалежна міжнародна судова інституція для вирішення спорів, пов'язаних із застосуванням та тлумаченням Конвенції ООН по морському праву 1982 року. Студенти отримали чудову можливість ознайомитися з історією, юриспруденцією та справами Трибуналу.
Наступним було нідерландське місто Гаага. Студенти відвідали Міжнародний суд ООН – один із шести головних органів Організації Об’єднаних Націй та головний судовий орган цієї установи. За сприяння Центру українсько-європейського наукового співробітництва для групи було підготовлено презентацію про історію та діяльність Міжнародного суду.
Навчально-пізнавальна подорож «ІNTERNATIONAL INSTITUTIONS STUDY VISIT – 2018» мала своє продовження. Студенти Коледжу прибули до Бельгії – чудове місто Брюссель. Візит до Європарламенту виявився для студентів особливо цікавим і захоплюючим. Будівля Європарламенту в Брюсселі є найбільшою у світі будовою, у якій приймаються найважливіші рішення Європейського Союзу.
Наступним маршрутом була прекрасна Франція, студенти Коледжу насолоджувалися чудовими краєвидами та історичними місцями Парижа.
Останніми країнами в маршруті навчального євротуру були не менш цікаві та привабливі Австрія – Відень . Справили неабияке враження на групу палацові комплекси Відню – Палац Шенбрунн, Палац Бельведер, Імператорський палац Хофбург, їх розміри та унікальний архітектурний стиль, а також Віденська ратуш, що зачаровує своїм неймовірним неоготичним стилем.
По - особливому прекрасна Словаччина , столиця Братислава. Маленька, але дуже затишна столиця зустріла студентів у всій своїй красі. Велика кількість фортець, печер, парків, близькість гір і пам’ятники ЮНЕСКО з багатовіковою історією – ось що чекало на групу в цьому чудовому місті.
Підсумовуючи поїздку, студенти Коледжу в рамках проекту «ІNTERNATIONAL INSTITUTIONS STUDY VISIT – 2018» підготували презентацію, в якій відобразили всі моменти і враження про перебування у вищезазначених країнах Європи.
Директор Коледжу, кандидат юридичних наук, Т.О.Губанова привітала учасників із успішним закінченням навчального візиту до країн Європи та поверненням до України. За успішно проведену роботу Фінансово-правовий коледж та Центр Центру українсько-європейського наукового співробітництва вручили учасникам міжнародні Сертифікати та пам’ятні подарунки.