Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

 Як зробити світ краще? Споживати природні ресурси відповідально!

Фінансово-правовий коледж підтримує громадськість у боротьбі за екологічно чисте майбутнє


У Фінансово-правовому коледжі встановлено контейнер для збору використаних батарейок з подальшою передачею в Оперативно-рятувальну службу м. Києва за адресою: вул. Жилянська,26.
Нагадуємо, що частка батарейок в побутовому смітті не перевищує і 0,05 %, а ось частка токсичних речовин від батарейок сягає аж 50%. Тому свідоме суспільство повинно попередити проблему екологічного забруднення навколишнього середовища!
Довідково:
Слід зазначити, що одна батарейка, недбало викинута в природу, здатна забруднити 20 м3 землі та 400 літрів води токсичними речовинами. В Україні щодня виявляється 12 тонн батарейок. Правильно утилізувати вдається лише 1% з них.
Необхідність правильної утилізації елементів живлення - мета багатьох екологічних проектів, присвячених збору відпрацьованих акумуляторів та елементів живлення. Завод “Аргентум” (Львів) може переробити в день 1 тонну батарейок. Завод зацікавлений в переробці елементів живлення, тому що вони є джерелом цінних металів, таких як: марганець, цинк, нікель, вуглецеві сполуки. Літій - цінний метал, який в Україні не виробляється.

Кожен може зробити світ краще, збудувати власне безпечне майбутнє.

Долучайтесь і Ви!