Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

21 вересня 2018 року студенти, ОКР «молодший спеціаліст» 1 курсу 1, 2 групи спеціальності «Право» відвідали «Національний науково-природничий музей НАН України», що був заснований у 1966 році. Цей захід був організований з метою поглиблення знань з навчальної дисципліни «Біологія». У музеї студенти ознайомились з одним з найзахоплюючих відділів – палеонтологічним, який нараховує близько 2000 оригінальних експонатів, більшість з яких походить з території України. Тут представлено історію рослинного і тваринного світу від появи життя на планеті Земля до сучасності.
Проходячи по просторим залам, де майже кожен куточок відзначався якимось дивним і неповторним екземпляром, студенти змогли побачити те, що в корені змінює уявлення людини щодо минулого нашої планети. Першим таким експонатом став будинок доіcторичних людей, в основу якого, за словами вчених, було закладено кістки близько 95 мамонтів. Найбільш цікавими експонатами музею були скелети окремих особин неогенових та четвертинних ссавців, що добре збереглися, серед яких слон-динотерія, жирафи-херсонотерія, кит-цитатерія, первісний бик-тур, ритина та мамонт. Особливо яскраве враження на студентів справили експонати Магаданського мамонтеня, якого в музеї пестливо називають «Дмитрик» та експозиція присвячена еволюційній теорії походження людини.
Відвідання Палеонтологічного музею стало для студентів невеличкою мандрівкою у минуле нашої планети, яка залишила багато позитивних емоцій і стала стимулом замислитись про майбутнє планети Земля.
Підводячи підсумки, варто відзначити, що в музеї панує позитивна атмосфера і кількість збережених експонатів доводить, що адміністрація музею цінує і береже історичне надбання земель України.

 

Кононець Тетяна

студентка 1 курсу 1 групи

спеціальність «Право»,

                                                                                                                                                             ОКР «молодший спеціаліст»