Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

У Фінансово-правовому коледжі 22 листопада цього року  відбулась  відкрита лекція практикуючого юриста, випускниці Law School BPP University (Лондон) к.ю.н., Чекавської Яни Олегівни. Тема лекції: “Перспективи та можливості навчання у закладах Великобританії: власний досвід. Особливості британської правової системи очима українського юриста ”.
Захід проводився в межах Наукового товариства студентів Коледжу.
Багато українських студентів роблять вибір на користь отримання юридичної освіти за кордоном, вважаючи, що це є трампліном для подальшого кар'єрного росту.
Яна Олегівна, маючи власний досвід, блискуче розповіла про особливості  закордонної системи освіти.
Необхідною умовою для іноземних студентів є підтвердження рівня володіння англійською мовою сертифікатом складання іспиту IELTS.

Отже, маєте бажання до навчання за кордоном, обрали програму і заклад освіти, але не впевнені у тому, чи таке навчання виправдає ваші очікування? Необхідно заздалегідь ознайомитись з тією країною, яку обрали для подальшого навчання. Варто враховувати й те, яка країна більше підходить Вам за характером.
Основна відмінність зарубіжних університетів порівняно з вітчизняними – орієнтація на практику, а не теорію. Перевірка знань у британському закладу освіти є окремим питанням. Всі іспити на рівні магістратури та бакалаврату письмові. Три питання, три години, ручка, папір, у деяких випадках – закони чи витяги із законів. Все інше потрібно знати. Списування або академічна нечесність (academic dishonesty), як це називається у Великобританії, жорстоко карається аж до виключення з університету. Але тут також не обійтися й простими відповідями, оскільки екзаменаційні питання вимагають застосування знань до практичних ситуацій або написати критичне есе на запропоновану тему.
Випускники закордонних закладів освіти мають вищу конкурентоспроможність на ринку праці серед компаній як в Україні, так і за кордоном. Але наявність іноземного диплому може мати вплив на все це за умови, якщо випускник вміє використовувати здобуті знання та навики. Із цим важко не погодитися.
В процесі зустрічі Яна Олегівна навела багато прикладів з практики, щоб в  майбутньому юристи-випускники не допускали помилок і знали всі тонкощі юриспруденції Великобританії.