Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Студенти Фінансово-правового коледжу в рамках проекту «ІNTERNATIONAL INSTITUTIONS STUDY VISIT – 2019» 14 квітня 2019 року вирушили зі Львова до першої країни, запланованої маршрутом подорожі, – Угорщини.

Ввечері 14 квітня група прибула до міста Будапешт, розмістилась в готелі. Ранком 15 квітня студенти здійснили візит до Дунайської Комісії. Діяльність Дунайської Комісії пов'язана із створенням в Європі єдиної судноплавної системи внутрішніх водних шляхів. У своїй роботі Дунайська Комісія використовує багатий історичний досвід регулювання судноплавства по міжнародних річках Європи і найкращі традиції міжнародних річкових комісій, особливо Європейську Дунайську Комісію, засновану Паризьким трактатом 1856 року.
Візит відбувся під керівництвом заступника генерального директора секретаріату Дунайської Комісії з розвитку дунайського судноплавства пана Петра Семеновича Суворова та за участі першого секретаря Консульства України в Угорщині Олексія Павловича Кондика.
Згодом відбулась оглядова екскурсія столицею Угорщини.
Краса цього міста щороку приваблює тисячі туристів. Будапешт вражає унікальною архітектурою, яка об'єднує в собі два яскраво виражених історичних центри міста. Це пов'язано з тим, що із західного боку річки Дунаю розташовувалося місто Буда, а на схід – Пешт. У 1873 році їх об'єднали в єдине місто.
У наших студентів залишилося ще трохи вільного часу для ближчого знайомства з цією прекрасною країною, а вже завтра, вони відправляться в наступний пункт призначення – Братислава.
#подорожмаленькежиття
#вражаючийбудапешт