Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

З початком нового навчального року у Фінансово-правовому коледжі розпочалися екскурсії.
Кожен знає Київський національний університет імені Тараса Шевченка - символ національної освіти. Гарною традицією є співпраця Коледжу з Університетом.
Для студентів 1 курсу 3 групи була організована цікава та пізнавальна екскурсія до Музею історії Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Студенти-правники ознайомилися з експозиціями, які відтворюють життя студентів та викладачів тих часів,  наукову діяльність найяскравіших вчених ХІХ – ХХ століття, чия діяльність була пов’язана з університетським життям. Серед едекспонатів Музею: урядові нагороди та відзнаки університету; форма студента та значок випускника Імператорського університету Св. Володимира; годинник XIX ст. з приймальні першого ректора М.О. Максимовича; прилади з астрономічної обсерваторії та фізичної лабораторії XIX ст.; глобус зоряного неба поч. XX ст.; подарунки університету на ювілеї; особисті речі й наукові праці викладачів; спортивні нагороди студентів...
Кожен факультет має власну історію, свої постаті, які  представлені в музеї.
Музей розповідає також про участь студентства в захисті своєї країни під час неоголошеної війни на Сході, що триває нині. Зокрема, експозиція, присвячена студентам-випускникам, які загинули як герої АТО, захищаючи свою Батьківщину.
Для освіченої людини потрібно знати історію, культурну та наукову спадщину закладу вищої освіти.
По завершенні екскурсії студенти робили фото на пам'ять у найкращому університеті України.