Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

17 вересня 2019 року студенти ІІ курсу спеціальності «Право» відвідали кіносеанс фільму "Заборонений" режисера Романа Бровко. Це український повнометражний фільм про життя, боротьбу та загадкову смерть легендарного поета Василя Семеновича Стуса. Режисер демонструє особистість шістдесятника і дисидента як патріота, який до останнього подиху не зраджує своїх переконань. Фільм насичений творами В. Стуса, які декламує головний герой.

Це створює особливу атмосферу, передає тривожні переживання поета. Кінострічка яскраво продемонструвала не лише складність тогочасної радянської дійсності, але й відобразила силу волі учасників українського національного руху, серед яких Алла Горська, Левко Лук'яненко та інші.
Хоча історичної інформації щодо особистості Василя Стуса вистачає в широкому доступі, але фільм породжує додатковий пізнавальний інтерес, змушує досліджувати долю письменника знову. Зокрема, цікавим фактом, виявленим нашими студентами і не зображеним у фільмі є те, що тіло В.Стуса не віддавали родині аж до1989 року. Хоча студенти по-різному оцінили фільм, але на сто відсотків жоден з них не лишився байдужим.