Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 року № 239 на всій території України запроваджено режим надзвичайної ситуації на 30 днів, до 24 квітня 2020 року. Навчання у всіх закладах освіти України буде продовжуватися у дистанційному режимі, у тому числі у Фінансово-правовому коледжі відповідно до розпорядження директора від 25 березня 2020 року № 94-р. Міністерством освіти і науки України видано роз’яснення щодо коректної організації дистанційного навчання (наказ від 16.03.2020 № 406, лист від 25.03.2020 № 1/9-176), а також рекомендації щодо завершення 2019-20 навчального року (лист від 27.03.2020 № 1/9-178).
Керуючись вказаними рекомендаціями, у Коледжі дистанційне навчання організовано за допомогою сервісів GoogleClassroom, Zoom та інших, що забезпечує швидке створення, поширення матеріалів та завдань для організації дистанційного освітнього процесу. Водночас, спілкування зі студентами відбувається за допомогою різних месенджерів: Viber, telegram, email тощо.
Пояснюємо деякі особливості навчального процесу студентів різних курсів:
1. Для студентів першого курсу освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» опанування тем здійснюється відповідно до календарних планів викладачів (передбачено конспектування лекцій, надання відеоуроків, виконання тестових завдань, ознайомлення з аудіо та відеоматеріалами). Також, організовано проведення тематичних контрольних заходів.
2. Для студентів другого курсу освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст», крім матеріалу освітньої програми, в рамках навчального процесу продовжується безкоштовна підготовка до ЗНО. Водночас, радимо додатково користуватися безкоштовними платформами для підготовки:
Освіторія: https://ilearn.org.ua/ 
3. Студенти старших курсів продовжують опановувати освітню програму, виконувати завдання, завдяки чому накопичують необхідні бали для допуску до літньої заліково-екзаменаційної сесії. Зауважимо, що для студентів невипускних курсів сесія відбудеться згідно графіка навчального процесу, затвердженого наказом директора № 25-н від 27.08.2019 року: з 20 травня до 19 червня 2020 року. У разі продовження карантину літня заліково-екзаменаційна сесія буде проходити дистанційно.
4. Роз’яснення щодо практичної підготовки студентів, для яких вона передбачена графіком навчального процесу у липні 2020 року, будуть надані додатково у відповідності до рекомендацій Міністерства освіти і науки України.
5. Зміни у графіку навчального процесу чекають студентів останніх курсів. Наразі у Коледжі вивчається можливість проведення випускних іспитів дистанційно у разі продовження карантинних заходів.
Наголосимо, що відбувається постійний контроль за виконанням завдань.
Нагадуємо про додаткові можливості розвитку вдома:
- безкоштовно пройти освітні курси за допомогою онлайн платформи Coursera for Campus;
- зайнятись написанням тез доповідей для участі у студентській науково-практичній конференції «Актуальні питання права та економіки: сучасність та перспективи розвитку»;
- на платформі edX можна знайти курси від найкращих університетів світу – Гарвардського, Стенфордського, Єльського, МІТ та інших;
- українська платформа Prometheus пропонує понад 100 безкоштовних курсів, якими можуть скористатися вчителі, батьки, школярі та студенти.
Питання щодо дистанційного навчання та наданих завдань просимо передавати куратору групи для подальшого реагування та вдосконалення навчального процесу.
Не забувайте про власну безпеку, оптимізм і весняний настрій!