Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

За повідомленням Українського центру оцінювання якості освіти, у зв’язку з продовженням всеукраїнського карантину до 11 травня дати проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання будуть визначені до 21 травня 2020 року.
Пропонуємо слідкувати за інформацією, розміщеною у «Особистому кабінеті учасника ПЗНО».
 
Щодо основної сесії ЗНО, Міністерство освіти і науки України повідомляє наступне:
 
? Дати проведення основної сесії ЗНО залежатимуть від завершення карантину.
Якщо карантин завершиться до початку червня, основна сесія тестування пройде між 25 червня та 17 липня. Якщо карантин триватиме до початку серпня, ЗНО відбудеться з 17 серпня до 4 вересня. Вступна кампанія в українських університетах також відповідно зміниться.
 
? Формат і процедура проведення ЗНО у 2020 році не зміняться.
За правилами під час складання ЗНО в аудиторії перебуває максимум 15 учасників та 2 інструктори. Обов’язковою є дистанція 1,5 метри між учасниками в аудиторії, яка, безумовно, буде дотримана у зв’язку з епідемією. Соціальне дистанціювання також буде забезпечене і біля входу в приміщення, у якому проходитиме тестування.
 
? Без змін залишаться кількість тестів та їхній зміст.
Кожен учасник може скласти максимум 4 тести, а кількість завдань у них, які ґрунтуються на матеріалі, що вивчається у квітні-травні 11 класу, мізерно мала. Таке завдання може бути лише одне на весь тест, тому передруковувати тираж тестових зошитів через таку малу кількість завдань недоцільно.
 
? Усі учасники ЗНО та інструктори будуть забезпечені засобами індивідуального захисту та антисептиками. Приміщення будуть провітрювати та дезінфікувати.
 
? Учасники, які контактували з хворими або самі інфікувались коронавірусом, зможуть скласти ЗНО під час додаткової сесії, коли одужають або вийдуть із самоізоляції.
? У разі, якщо через ізоляцію чи хворобу вони будуть змушені пропустити і додаткову сесію тестування, вони будуть звільнені від ЗНО за станом здоров’я.