Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Вивчення та опанування англійською є досить актуальним питанням серед молоді. Ми запитали наших студентів-учасників клубу English Speaking Club, що допомагає їм у вивченні англійської.

ТОП-порад як опанувати англійську від учасників клубу English Speaking Club:

 

  • перегляд фільмів та читання літератури англійською

"Я намагаюся дивитися різні фільми і це дає мені змогу краще сприймати англійську мову на слух, а  також я читаю адаптовані книжки англійською, завдяки цьому я накопичую свою лексику" - Якімкін Олександр, 2 курс ОКР "молодший спеціаліст" спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування".

"Саме головне у вивчені мови - це практика та оточення себе мовою. В опануванні лексики мені допомагають фільми та улюблена музика англійською. Перекладаючи улюблені композиції я вивчила багато ідіом та цікавих словотворень" - Духота Ангеліна, 2 курс ОКР "молодший спеціаліст" спеціальності "Право".

  • зробіть процес вивчення англійської цікавим

"Мені допомагає у вивченні англійської мови її практичне застосування. Наприклад, мене цікавить програмування і здебільшого інформація на цю тему англійською. Я дивлюся відео на Ютуб, читаю статті та збираюся проходити онлайн курси. Також комп'ютерні ігри англійською допомагають у її вивченні"  - Тарнавський Сергій, 3 курс ОКР "молодший спеціаліст" спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування".

"Вивчаючи англійську, я зрозумів, що ця мова є своєрідним конструктором Lego, фактично вся англійська мова складається з call location, phrasal verbs та трішки grammar. Тому студентам я б рекомендував дивитися більше англійських відео та читати англійською мовою, виписувати call location та phrasal verbs і регулярно повторювати їх" - Бабяк Дмитро, 3 курс ОКР "молодший спеціаліст" спеціальності "Право".

"Знайдіть собі друзів зі спільними інтересами, які не знають вашої рідної мови, та почніть спілкуватись з ними кожного дня, і ви відчуєте результат за декілька тижнів, а якщо до цього додати й щоденний перегляд ваших улюблених фільмів та серіалів, то результат можна побачити навіть швидше. Оточіть себе англійською мовою та зробіть її частиною вашого повсякденного життя: розмовляйте на ній, читайте книги, слухайте пісні, і так далі" - Овчарук Дарія, 1 курс ОПС "фаховий молодший бакалавр" спеціальності "Право".

  • розмовна практика у спікінг клабі

"Я вважаю, що спікінг клаб допомогає не тільки розвитку своїх навичок у англійській мові, а й використанні їх на практиці у діалозі. Плюс, це досить корисно для соціалізації и практики у досить дружній и веселій атмосфері" - Захарченко Анастасія, 3 курс ОКР "молодший спеціаліст" спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування".

"Я вважаю, що найкращим помічником у вивчення англійської є практика.  Тобто перегляд фільмів, читання книг, прослуховування музики англійською, але найбільший вплив на мене робить практика у спілкуванні! English speaking club дав мені відмінну можливість поспілкуватися англійською та завести нових знайомих" - Карпенко Анна, 3 курс ОКР "молодший спеціаліст" спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування".

"Відвідування спікінг клабу покращило мою розмовну англійську та збагатило мою лексику новими словами" - Якімкін Олександр, 2 курс ОКР "молодший спеціаліст" спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування".

"Спікінг клаб є не лише корисним, а і необхідним, адже можна знайти дуже багато слів, розуміти граматику, добре писати твори, але не могти вільно розмовляти. Без практики немає впевненості, можна взагалі так боятися неграмотно щось сказати, що просто бути в ступорі і мовчати, а за допомогою практики  значно підвищується швидкість мислення і стає набагато легше спілкуватися" - Тарнавський Сергій, 3 курс ОКР "молодший спеціаліст" спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування".

  • спілкування з носіями мови

"Для мне гарний приклад для вивчення англійської - це розмова з носієм мови. Ти маєш змогу перевірити, як правильно звучить мова. Таким чином мова закріплюється швидше, від тебе залежить лише знання побудови речень та твій словниковий запас" - Гончар Марія, 3 курс ОКР "молодший спеціаліст" спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування".

"У мене є багато друзів та студентів, які приїхали з-за кордону і вони не дуже розуміють українською, і тому в мене є гарна нагода попрактикувати розмовну англійську" - Якімкін Олександр, 2 курс ОКР "молодший спеціаліст" спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування".

"Для мене надзвичайно корисним є спілкування з носіями мови, від них можна почути живу мову: нові вирази і слова" – Павліковська Маргарита-Луїза, 2 курс ОКР "молодший спеціаліст" спеціальності "Право".

 

Тож поєднуйте приємне з корисним та опановуйте англійську легко та із задоволенням!

Good luck!