Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

ЗНО з права для вступу до магістратури – один з тих кроків до правничих професій,  який найбільше хвилює студентів-юристів протягом останніх трьох років.
ЯК ПІДГОТУВАТИСЯ ДО ТЕСТУВАННЯ
Варто враховувати, що підготовка до ЗНО включає три компоненти:
  • системність;
  • регулярність;
  • відповідальність до процесу підготовки.
Для ефективної та результативної підготовки до ЗНО слід дотримуватися декілька правил:
  1. Для продуктивної підготовки слід оцінити час, який залишився до тестування та сформувати план підготовки.
  2. Під час підготовки необхідно усунути відволікаючі фактори.
  3. З програмою варто ознайомитися та виділити ті питання, які знаєте добре, і ті, які для Вас є новими або складними. Питання, які Ви добре вивчили, варто виділити жовтим кольором. Питання, у яких маєте сумніви, рекомендую позначити червоним кольором. 
  4. Підготовку до ЗНО з права, перш за все, слід розпочинати з проходження тестів за попередні роки. Це необхідно для  розуміння побудови тестів та уміння їх вирішувати. 
  5. Для того, щоб не витрачати час на ознайомлення під час ЗНО з правилами складання тестів, слід наперед їх вивчити. Це необхідно, щоб Ви мали більше часу на вирішення тестів. 
  6. При складенні тестів за попередні роки необхідно відтворити часові умови ЗНО та використовувати таймер: право – 1,25 хв. на одне завдання   (125 хв. /100 завдань), ТЗНПК – 2,5 хв. на одне завдання (75 хв. / 30 завдань), іноземна мова – 1,5 хв. на одне завдання (60 хв. / 42 завдання). 
  7. Найчастіше студенти роблять помилки через неуважність. Умову завдання варто прочитати кілька разів перш, ніж приступати до вибору варіанту відповіді.  Часто трапляється, що у самій умові завдання закладено відповідь.  
  8. При вирішенні тестів під час підготовки до ЗНО рекомендуємо не відразу заглядати у ключі, а спробувати перевірити правильність Вашої відповіді.
  1. Законодавство України постійно змінюється і доповнюється, тому рекомендуємо під час підготовки до ЗНО користуватися сайтом Верховної Ради України.