Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Не встигли вчорашні дев’ятикласники отримати студентські квитки, та відправитися до аудиторії із захопленими очима, як непомітно пролетів перший семестр, і настав час підведення перших підсумків – екзаменаційної сесії. Наскільки складно буде її скласти? Досвідчені студенти вирішили надати першокурсникам кілька порад, як зробити процес здачі сесії простим та безболісним.
 
«По-перше, Ви повинні поважати себе і вивчити матеріал настільки, щоб Вам за себе не було соромно при здачі та отриманні оцінки!
Під час вивчення та повторення матеріалу, дуже важливо розподілити свій час, розподілити предмети, теми тощо.
Також дуже важлива деталь  –  не заплутатись в предметах та не створити «кашу» в голові. Сядьте, випишіть всі предмети на листочок та розберіться в кожному: його змісті, про що він, які теми він розкриває.
Важлива порада щодо усної здачі: не бійтесь своїх думок, викладач не стане одразу занижувати оцінки, він направить Вас на правильний потік думок! Ще один важливий елемент – викладач також людина, – уявіть, що Ви розповідаєте матеріал друзям, батькам, рідним, і хвилювання знімить як рукою!
Наприкінці хочу сказати, що Ви повинні пам‘ятати: все, що Ви робите, ви робите для себе, поважайте себе, удосконалюйтесь та дізнавайтесь нове! Плідна праця завжди буде помічена та гідно оцінена!» – Євгенія Качан, 3 курс 2 група, спеціальність «Право», ОС «Бакалавр»


 
«Хвилювання - найприродніша річ у такі моменти як зимова сесія, і не варто себе вже так сильно за нього картати. Мені, втім, завжди здавалося, що програвати лише тому, що боїшся програти – просто жалюгідно, і нікого із нас не варте. Один знайомий професор порадив говорити собі у важкі моменти, що ніхто і ніколи не впорається із твоєю справою краще за тебе самого. Кожного разу, як її згадував, ця фраза давала мені жменю впевненості.» – Дмітрій  Сігорських, 3 курс, спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування», ОКР «молодший спеціаліст».
 
«От і підійшов час Вашої першої сесії. Не така вона і страшна, як про неї говорять, але все ж потрібно добре підготуватись. Якщо протягом семестру ти все вчив, то боятись зовсім нічого, складеш і не помітиш, або навіть отримаєш АВТОМАТ.
В конспектах знайдеш відповіді  на більшість запитань (звісно, якщо вони є).
Про всякий випадок, можеш звернутись до своїх одногрупників – хтось та й допоможе. Але таким краще не зловживати. 
Зверни увагу на той предмет, який важко сприймається, і приділи йому більше уваги. Багато чого залежить і від викладача. Тому краще не сперечатись :).
Ну і звичайно, всім відомий метод закликання "шари", можливо і він комусь допоможе скласти іспити .
Всім бажаю удачі і сили. Впевнена, що кожен з Вас все складе і отримає заслужені оцінки!» – Ольга Красьоха, 2 курс 1 група, спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування», ОКР «молодший спеціаліст».