Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Новорiчнi свята - це не тiльки час для вiдпочинку вiд напруженого навчального року, але й час для пiдбиття пiдсумкiв минулого року та постановки нових цiлей на рiк! Пропонуємо нашим студентам декiлька порад про те, як правильно поставити цілі на рік.


1. Заведiть щоденник або планер.
Вiзуалiзацiя допомогає визначитись з прiорiтетами та зрозумiти до чого Ви прагнете. Прекрасними помічниками у цьому процесі будуть щоденник або планер. Ведення нотатків допоможе Вам бути бiльш продуктивними протягом року, а Вашi досягнення сприятимуть пiдвищенню Вашої самооцiнки.

2. Проаналiзуйте досягнення попереднього року.
Аналiз невдач та успіхiв – це шлях до вдосконалення. Завдяки аналізу власних перемог, Ви можете винести для себе ключові моменти, які допомогли виконати задумане в минулому році. А завдяки аналізу помилок – зрозуміти, що не працює та відкрити для себе нові можливості. Усвідомлення минулих досягнень сприятиме підвищенню Вашої ефективності протягом року.

3. Пропишiть цiлi на рiк та розставте прiорiтети.
Вашi цiлi на рiк мають бути прописаними на папері. Далі – розставте пріорітети. Що у вашому списку є першочерговим? Що є другорядним? Що потрiбно зробити вже сьогоднi? А що розраховане на тиждень, мiсяць, цiлий рiк? Вiдповiдаючи на цi питання, ми не тiльки усвiдомлюємо своï справжнi прагнення, а й "розвантажуємо" мозок. Адже в результатi, коли мозок перевантажений, ми, виснаженi, забуваємо про щось. До того ж нотатник допоможе Вам оцiнити об'єм роботи.

4. Цiлi люблять конкретнiсть.
Цiлi у Вашому планерi мають бути позитивно сформульованими, досяжними та визначеними у часi. Також у Вас повинна бути можливість перевірити виконання кожного пункту. Вiд цього залежить Ваша результативнiсть на шляху до мети. Наприклпд, замiсть твердження "Я почну вчити англiйську" краще "протягом сiчня на канiкулах я буду займатися англiйською двiчi на тиждень у вiвторок та четвер з 17:00 -18:00».

5. Створюйте собi настрiй.
Чудовой настрiй - найкращий мотиватор. Пiсля того, як Ви успiшно вiзуалiзували та прописали, чого хочете досягти у новому роцi, час створювати собi вiдповiдний настрiй. Успіх Ваших планів на рік залежить від Вас, Вашого оптимізму та віри в себе. І пам'ятайте, великi справи починаються з малого!

Щасливого Нового року та Різдвяних свят! Нехай Ваші мрії здійснюються, а цілі досягаються!