Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

У Коледжі проведено практичне заняття з конституційного права України.
Студенти 2 курсу ОС «бакалавр» та 3 курсу ОКР «молодший спеціаліст» взяли участь у моделюванні засідання Комітету Верховної Ради України. Дякуємо співробітникам Освітнього центру Верховної Ради України за модерацію заходу керівниці Центру Марині Терещук.
Своїми враженнями ділиться студентка 3 курсу Ксенія Жерновнікова:«Онлайн моделювання засідання Комітету Верховної Ради України було присвячено законопроекту з питань запровадження в системі освіти України вільного академічного року. Мушу визнати, для мене це стало набагато цікавіше, ніж я очікувала!
Ще з самого початку, ми розподілились на фракції відповідно до наших позицій. Обрали голову, секретаря, поділились одним з одним думками. А згодом, мали можливість самі висвітлювати свої думки, підкріплюючі їх аргументами. 
На момент початку “засідання” я була цілком та абсолютно впевнена в своїй позиції, однак виступи колег, змусили мене подивитися на питання про запровадження в системі освіти України вільного академічного року під іншим кутом. Завдяки такій роботі, з’явилась змога якісно та впевнено підготувати та запропонувати відповідні поправки до законопроекту, в положеннях, які не влаштовували мою фракцію.
Наостанок, хочу висловити подяку всім організаторам, які дали нам змогу подивитися зсередини на засідання Комітету Верховної Ради України та відчути себе справжніми депутатами! Такий досвід дав мені можливість краще розуміти діяльність ВРУ та процес прийняття закону!»
Коледж пишається рівнем підготовки студентів-правників, які ґрунтовно виступали при обговоренні законопроекту!