Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

З нагоди Дня довкілля 22 квітня 2021 року для студентів Фінансово-правового коледжу проведено онлайн лекцію «Право на безпечне для життя та здоров'я довкілля» (zoom платформа).
Спікери представили презентацію про загальні права та обов'язки громадян, передбачені Законом України «Про охорону навколишнього природного середовища», а також стимулювання проявів активної громадянської позиції у цьому питанні.
Своїми враженнями від заходу діляться студентки Коледжу.
Ольга Пісоцька, студентка 4 курсу, освітнього ступеня бакалавр, спеціальності «Право»:
«На лекції нам розказали про право на безпечне для життя та здоров’я довкілля,  куди потрібно звертатися за допомогою, якщо, наприклад, водойма забруднена відходами. Нам презентували сайти спеціалізованих служб у сфері охорони довкілля та Інспекційного порталу. Особливо нам сподобались практичні завдання! Ми змогли проявити себе і продемонструвати свої практичні навички та знання».
Марія Голубицька, студентка 3 курсу освітнього ступеня бакалавр, спеціальності «Право»:
«Ми дізналися, які екологічні права та обов'язки маємо ми як громадяни, та у якій послідовності і у які органи охорони довкілля варто звертатися аби повідомити про проблеми у навколишньому середовищі. На жаль, не усі змогли приєднатися до лекції, так як є певні обмеження щодо кількості  учасників (100 осіб). Тож не гайте часу і при наступній можливості обов'язково відвідайте цю лекцію! Ви дізнаєтесь багато корисної та цікавої інформації».
Висловлюємо щиру подяку працівникам Департаменту моніторингу економічних прав Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за роз’яснення основних прав громадян на одержання екологічної інформації. З нетерпінням чекаємо на наступну зустріч та запрошуємо усіх бажаючих!

Завантажити сертифікат учасника можна за посиланням!