Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

До уваги активних та спортивних студентів Коледжу! Пропонуємо екскурсійний тур західною Україною та підкорення найвищої вершини України – ГОВЕРЛИ
Мета заходу – сходження на Говерлу та встановлення стягу Фінансово-правового коледжу на її вершині!
Орієнтовна дата проведення жовтень 2021 року (за умови сформованості групи у 15 осіб). За додатковою інформацією звертатись до Вашого куратора академічної групи. Запис на тур розпочнеться з 3 вересня 2021 року.
З деталями попереднього підкорення вершини студентами Коледжу (2017 р.) можна ознайомитись за посиланням https://fpk.in.ua/ekskursiji/3394-skhodzhennya-na-goverlu

Програма туру
День 1
Івано-Франківськ – Козьмещик
На вокзалі Івано-Франківська вас зустрічають наші гіди. На зручний для вас час буде замовлений трансфер. Сідаємо в автобус і їдемо в невелике селище Козьмещик, або ще його називають притулок, розташований в передгір'ях Чорногірського хребта, знаменитий тим, що через нього проходить туристичний маршрут на гори Говерла та Петрос. Назву отримав по імені потоку, що впадає в цьому місці в річку Лазещина. У селищі всього близько десятка будинків, турбаза з однойменною назвою, ресторан, магазин. Електрику отримують від дизель-генератора.
Заселяємось і відпочиваємо.

День 2
Сходження на Говерлу (2061 м)
Вранці прокидаємось, снідаємо, збираємо рюкзачки з собою в дорогу, і виходимо на маршрут. Сьогодні на вас чекає підйом на найвищу вершину України - Говерлу. Він не представляє особливої складності, не варто лякатися висоти. На вершині завжди багатолюдно і ходять натовпи туристів. Підйом займе 4-5 год, спуск 3-4 години. Півгодини ми проведемо на вершині, розглядаючи гірські вершини і хребти, в долинах яких розкинулися невеликі карпатські села. І лише десь далеко-далеко видніються більш високі гори. Але то вже румунські Карпати. На вершині у нас буде обідній перекус. Після нього будемо повертатися до будиночку, збираємо речі та повертаємось в Івано-Франківськ.

День 3
Мінеральне джерело в Квасах – Водоспад Труфанець_ Водоспад Пробій – Сувенірний ринок в Яремче – Екскурсія
Прокидаємося, смачно снідаємо і вирушаємо у відоме багатьом село Кваси. А відоме воно тим, що тут знаходиться кілька джерел з цілющою мінеральною водою. Спробуємо водички, при бажанні наберемо про запас. Неподалік від Квасів знаходиться і найвищий каскадний водоспад в Українських Карпатах - Труфанець. Загальна висота водоспаду - 36 метрів. Він спадає донизу кількома каскадами, при бажанні вздовж них можна піднятися. А свій початок потік бере аж на висоті 1700м, біля підніжжя гори Близниця.
Насолодившись шумом гірського потоку, на нашому мікроавтобусі вирушаємо до містечка Яремче. Обов'язково подивимось на одну з візитних карток міста - водоспад Пробій на річці Прут. Прогуляємося по сувенірному ринку - тут продається багато предметів народних промислів. Так чи інакше, всі ці сувеніри пов'язані з історією карпатського краю. Ближче до вечора приїжджаємо в Івано- Франківськ. Брати квитки можна на поїзди, які відправляються з Івано-Франківська після 18:00.

Вартість на 1 учасника в групі 15 осіб – 4028 грн
Послуги гірського гіда.
Проживання в затишному будиночку 2 ночі.
Харчування в будинку (1 обід, 2 вечері, 2
сніданки) та на маршруті на обід перекус.
Реєстрація в контрольно-рятувальній службі.
Медичне страхування + групова аптечка.
Вхід в заповідник і плата лісникам.
Консультації перед походом.
Трансфер від Івано-Франківська до Козьмещика і назад (300-450 грн/з людини).
2 супроводжуючих від Коледжу (в т.ч. медичний працівник)

Не входить у вартість:
Квитки на потяг Київ – Івано-Франківськ – Київ
За потреби - прокат трекінгових палиць (за 2 дні- 60 грн/людина).