Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

У сфері охорони здоров'я та сучасному освітньому просторі дедалі актуальнішим постає питання освіченості у сфері психічного здоров'я, або Mental Health. 
У рамках проєкту Mental Health for Ukraine (MH4U) було проведено тренінг з основ психічного здоров'я для студентів другого курсу ОПС фаховий молодший бакалавр спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування.
Під час тренінгу подискутували над тим, що таке психічне здоров'я.  Розглянули основні та найпростіші способи піклування про психічне здоров’я. Окремої уваги приділили проблемі захисту від стресу та подолання стресових ситуацій.
Також поговорили про сигнали надмірного виснаження та тривоги, які потребують уваги, та що робити, коли вплив стресових факторів є досить тривалим.
На завершення тренінгу провели медитативну техніку релаксації. Під час вправи студенти мали змогу засвоїти швидкий та дієвий прийом виходу зі стресового стану та напруження.
Зазначимо, що ВООЗ вважає, що "психічне здоров’я є основою якості життя, станом добробуту, в якому людина здатна реалізовувати свій потенціал, долати щоденні стреси, ефективно й плідно працювати та робити внесок в життя своєї спільноти».
Mental Health for Ukraine (MH4U) - Україно-Швейцарський проєкт, що за підтримки Міністерства охорони здоров’я України втілює програму підвищення рівня обізнаності українців про психічне здоров'я, в контексті стратегії вдосконалення системи охорони здоров'я та підтримки реформи української системи психічного здоров'я.

 

Практичний психолог

Фінансово-правового коледжу,

Фахівець програми Амбасадорів психічного здоров’я MH4U

Кравченко Катерина Георгіївна