Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

30 вересня студенти Коледжу відвідали лекцію професора права Філіпа Сендса «Злочин і кара. Голокост і формування сучасної системи міжнародного правосуддя» в кінолекційному залі Національного музею історії України у Другій світовій війні до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.
Професор Сендс – юрист-міжнародник з Великої Британії, директор Центру міжнародних судів і трибуналів, дослідник Голокосту, автор книги «Східно-Західна вулиця. Повернення до Львова» (2016 р.).
Професор Сендс був учасником розглядів цілої низки справ Міжнародного суду ООН та Європейського суду з прав людини, зокрема щодо тяжких порушень міжнародного гуманітарного права в колишній Югославії, Іраку, Руанді та інших країнах.
Під час лекції професор розповів про притягнення до відповідальності організаторів та виконавців Голокосту, зокрема історичне значення Нюрнберзького трибуналу. Саме на цьому процесі всесвітньо відомі юристи, випускники Львівського університету Рафаель Лемкін та Герш Лаутерпахт розробили поняття «геноцид» і «злочини проти людяності», які є фундаментальними в сучасній системі міжнародного правосуддя.