Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Україна посідає 36 місце зі 133 країн світу за якістю освіти. Такими є результати дослідження Всесвітнього економічного фонду. Згідно з цим звітом, за якістю професійної підготовки студентів, українські вузи є найкращими серед держав СНД.  Вища освіта в Україні має масовий характер, рівень охоплення вищою освітою населення традиційного офіційного віку навчання є високим – 82,7 %, за цим показником Україна у Глобальному інноваційному індексі 2020 р. посіла 14-те місце зі 131 країни. Меншим є охоплення у Німеччині (70,2 %, 28-ме місце), Польщі (67,8 %, 34-те) та Великій Британії (60 %, 46-те місце).
Українські дипломи підтверджують також в країнах ЄС і США.
Наші дипломи визнаються в інших країнах світу. Україна підписала міжнародні конвенції та двосторонні угоди з багатьма країнами про еквівалентність документів про освіту і вчені звання.
Крім того, Україна приєдналася до Болонської системи, яка призводить до одного стандарту освіти на європейському просторі. Це полегшує визнання диплома українського закладу освіти. Також Україною підписані міжурядові угоди про взаємне визнання документів про освіту з 20-ма країнами.
Україна є членом Гаазької конвенції про спрощену процедуру легалізації документів, а також Лісабонської конвенції про визнання кваліфікацій з вищої освіти в Європейському регіоні.
Лісабонську конвенцію разом з Україною підписали ще 44 країни Європи. Згодом до неї приєдналися Австралія, Білорусь, Ізраїль, Казахстан, Канада і США.
Крім того, Україна підписала двосторонні угоди про визнання дипломів з Францією, Болгарією, В’єтнамом, Угорщиною, КНР, Польщею, Монголією, Румунією, Естонією, а також з Росією і багатьма країнами пострадянського простору, зокрема з Казахстаном, Узбекистаном і Киргизстаном.
З початку 2021 року у нашому Фінансово-правовому коледжі застосовуються нові форми дипломів фахового молодшого бакалавра та бакалавра, затверджені наказом Міністерства освіти і науки України. Також Міністерством  освіти затверджені форми додатків до дипломів європейського зразка, які видає наш заклад вищої освіти. Така обставина значно полегшила  процедуру визнання дипломів нашого Коледжу за кордоном.

За період свого існування жодного питання щодо визнання документів про освіту, які отримують випускники Фінансово-правового коледжу не виникало в жодній країні. Наші випускники продовжили здобувати освіту в кращих європейських університетах таких країн як Польща, Австрія, Чехія, Німеччина, Італія, Велика Британія, США, Канада тощо.