Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

Семінар з циклу "розмови у часі війни" організований спільно Кафедрою культурології УКУ, Центром міської історії та Cafe Philosophice Lviv.
Наприкінці 1990-х років у Франції, а згодом у Швейцарії пройшла виставка світлин із нацистських концентраційних таборів. Ці виставки викликали хвилю дискусій, особливо критики нападали на Жоржа Діді-Юбермана, який детально аналізував жахливі світлини, що показували знищення людей в Освенцимі. Його звинувачували у вуайєризмі та насолоді від насилля. У відповідь філософ написав дві праці «Зображення всупереч усьому» (2003) та «Виживання світлячків» (2008).
Жорж Діді-Юберман - французький філософ, що займається філософією картин, образів та зображень, методологією візуально-історичних досліджень. Він є професором паризької Вищої школи соціальних наук (EHESS), де поєднує герменевтичний підхід до інтерпретації зображуваного/візуального та фотографічного образу з елементами психоаналізу та іконології в дусі Абі Варбурга та його школи.
На семінарі філософи та культурологи говоритимуть про етику візуальних свідчень, про силу зображень та про роль уяви в часи війни. “Зображення всупереч усьому” допоможе нам зрозуміти межі етичного у візуальному, як нам трактувати страшні картини й чому уява це не лише про реальне.
ZOOM-посилання: https://us06web.zoom.us/j/84482615191?pwd=cUhWd2tqbnFVc1loQ0xXZEVmZ2ljZz09
Більше інформації: