Фінансово-правовий коледж

заклад вищої освіти з 1994 року

"Вишивака - це паспорт українського народу, це оберіг, в оргаментах уся магія, любов та історія кожного куточку нашої землі!"
День вишиванки започаткований студентською молоддю у 2006 році знайшов відгук у серцях наших громадян.
Всесвітній день вишиванки – щорічно відзначається у третій четвер травня. Цьогоріч це 18 травня, тож саме пора дізнатись трошки більше про найвідоміший український символ, котрий вражає своєю красою весь світ.
У цей день одягають вишиванки не лише в Україні — але й ті, хто знаходиться за її межами, також підхопили відносно нове свято і вишиті сорочки у третій четвер травня можна побачити в Нью-Йорку, Торонто та інших великих містах за кордоном.
Вишиванка - це модний лук світового рівня. Всесвітньо відомі актори, музиканти, моделі — уже давно мають в гардеробі цей модний одяг з українським орнаментом.
Серед шанувальників нашої вишиванки, такі зірки як Мадонна, Міла Куніс, Діта фон Тіз, Сандра Буллок, Різ Уізерспун, Кейт Мосс, Джекі Чан, Ніколь Кідман, Кетрін Винник, Гейден Панаттьєр та інші. Одна з найпопулярніших поп-виконавець Адель – позувала у вишиванці для журналу VOGUE.
І мода ця прийшла не зненацька — навіть ще у 70-х роках, легендарний лідер гурту «The Doors» Джим Моррісон, красувався на фотосесії у традиційній українській вишитій сорочці.
Але все ж першим модником, який почав носити вишиванку, як повсякденний сучасний елемент гардеробу — українець. А саме Іван Франко, котрий так і зображений на 20 українських гривнях — в сучасному піджаку, одягненому на вишиванку.